Obavijesti

News

Komentari 3

Turska kaže da će se osvetiti za moguće američke sankcije

Turska kaže da će se osvetiti za moguće američke sankcije
1

Američki zastupnici glasat će kasnije u srijedu i vjerojatno izglasati zakon o obrani kojim se poziva na sankcije Turskoj zato što su nabavili ruski proturaketni sustav S-400

VIDEO

Turska je objavila u srijedu da će se osvetiti u slučaju američkih sankcija zbog nabave ruskog proturaketnog sustava S-400 i dodala da je Velika Britanija pristala ubrzati zajednički program borbenih zrakoplova TF-X za potrebe turske obrane. 

Američki zastupnici glasat će kasnije u srijedu i vjerojatno izglasati zakon o obrani kojim se poziva na sankcije Turskoj zbog nabave ruskog proturaketnog sustava S-400. 

Washington kaže da je S-400 prijetnja borbenim zrakoplovima F-35 i smatra da nije kompatibilan s obranom NATO-a. SAD je uzvratio Turskoj suspendiranjem iz programa borbenih zrakoplova F-35 i zaprijetio joj sankcijama. 

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je u intervjuu za turski A Haber da će bilo kakve američke sankcije naštetiti odnosima SAD-a i Turske i ponovno je zaprijetio odmazdom. 

'Kupili smo sustav S-400 da ga koristimo, a ne da nam stoji'
'Kupili smo  sustav S-400 da ga koristimo, a ne da nam stoji'

- Američki zastupnici moraju shvatiti da neće nigdje stići nametanjem sankcija. Ako nam SAD pristupi pozitivno i mi ćemo reagirati pozitivno. No, ako krenu negativnim koracima prema nama, mi ćemo uzvratiti - rekao je Cavusoglu. 

Odnosi SAD-a i Turske posljednjih godina su narušeni zbog više pitanja. Tursku ljuti američka podrška sirijskoj kurdskoj miliciji (YPG) što je Cavusoglu u srijedu nazvao 'financiranjem terorizma'. 

Cavusoglu je dodao da su turski predsjednik Tayyip Erdogan i britanski premijer Boris Johnson dogovorili ubrzanje rada na zajedničkom programu borbenih zrakoplova TF-X za potrebe turske obrane. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.