Obavijesti

News

Komentari 66

Turski migranti dobili 800 kuna kazne i protjerani iz Hrvatske

Turski migranti dobili 800 kuna kazne i protjerani iz Hrvatske
1

Četvorica turskih državljana bit će deportirana u BiH odakle su ilegalno ušli u Hrvatsku. Uhićeni su u nedjelju u Vrhovinama. Moraju platiti kaznu od 800 kuna

VIDEO

Četvorica turskih državljana koji su u nedjelju navečer uhićeni u Vrhovinama zbog nezakonitog prelaska granice kažnjeni su na Prekršajnom sudu u Gospiću s po 800 kuna i protjerani iz Hrvatske.

Presuda je pravomoćna, a novčane kazne već su uplaćene na račun Državnog proračuna, potvrdio je Hini Prekršajni sud.

Prema policijskom priopćenju "rješenjem o protjerivanju određena im je zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca, nakon čega su prisilno udaljeni iz Hrvatske".

Predsjednica suda Radmila Rendulić kaže da su četvorica stranih državljana u nedjelju prekršila dva zakona - Zakon o nadzoru državne granice i Zakonik o schengenskim granicama. Kazala je i da su im tijekom postupka ispoštovana sva procesna i ljudska prava.

- Prekršitelji su upozoreni da imaju pravo na  branitelja, ali ga nisu uzeli, već su osobno iznijeli svoje obrane u nazočnosti prevoditelja-tumača. Okrivljeni su u cijelosti priznali počinjenje prekršaja te im je utvrđena ublažena novčana kazna od 800 kuna, s tim da je propisana novčana kazna u iznosu od 2.000 do 10.000 kuna ili kazna zatvora do 30 dana - rekla je sutkinja Rendulić.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević potvrdila je Hini da se deportacija u BiH, zemlju odakle su prekršitelji ušli ilegalno u Hrvatsku, obavila temeljem Zakona o strancima, nakon što je nadležna Policijska postaja Otočac provela upravni postupak te izdala i rješenja o protjerivanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 66

VIDEO

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to
NESTABILNO VRIJEME

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to

Što je lipanjski monsun o kojem piše Istramet? Radi se o meteorološkom fenomenu s izraženim padalinama i mogućim poplavama. Kako pišu, stabilizacija vremena trenutno nije na vidiku

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj
VOZITE OPREZNO!

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj

Uoči Dana državnosti i Tijelova mnogi su se zaputili na produženi vikend na more zbog čega je na autocesti nastao potpuni kaos zbog niza prometnih nesreća
VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih
HITNA POMOĆ NA TERENU

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih

Karlovačka policija je potvrdila da je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. U nesreći je sudjelovao jedan auto koji je izletio s ceste i prevrnuo se. Ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda za sad nije poznata. Iz HAK-a javljaju da se zbog nesreće u smjeru Dubrovnika vozi u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Mole vozače da voze oprezno.