Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Tusk najavio za četvrtak u Bruxellesu summit o Brexitu

Tusk se želi savjetovati s čelnicima 27 europskih zemalja nakon odluke britanske premijerke Therese May da odgodi glasanje o sporazumu o izlasku zemlje iz Europske unije

Foto: REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je najavio u ponedjeljak, prvog dana europskog summita o britanskim problemima u vezi izlaska iz EU, da za četvrtak u Bruxellesu saziva summit posvećen Brexitu, ali i upozorio da neće biti novih pregovora o razvodu Velike Britanije i Europske unije.

- Odlučio sam sazvati summit o Brexitu u četvrtak. Nećemo ponovo pregovarati o sporazumu, uključujući i sigurnosne stavke, ali smo spremni razgovarati o načinu olakšanja britanske ratifikacije - naveo je Tusk u poruci na Twitteru nakon objave o odgodi glasanja britanskog parlamenta o Brexitu.

A still image from video footage shows Britain's Prime Minister Theresa May speak about Brexit, in the House of Commons, in central London RAZGOVARAT ĆE SA ZASTUPNICIMA May odgodila glasovanje o Brexitu zakazano za utorak

- Razgovarati ćemo i o stanju naše pripremljenosti u slučaju scenarija ne postizanja sporazuma o izlasku Ujedinjenog kraljevstva - dodao je.

Tusk se želi savjetovati s čelnicima 27 europskih zemalja nakon odluke britanske premijerke Therese May da odgodi glasanje o sporazumu o izlasku zemlje iz Europske unije, koje je bilo predviđeno za utorak.

May je objasnila da je to odlučila nakon što britanski zastupnici nisu prihvatili pronađeno rješenje za izbjegavanje povratka fizičke granice između Sjeverne Irske i Republike Irske, nazvane sigurnosnom mrežom ili "backstopom".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message