Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tužitelj iz Osijeka je dobio mjesec dana istražnog zatvora

Vojislav Milivojević osumnjičen je da je od kolege pokušao urgirati za Damira Handanovića u nekim predmetima. Handanović je u zatvoru zbog ubojstva

Grgur Zucko/Pixsell
Foto: Grgur Zucko/Pixsell
15 komentara

Zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Osijeku Vojislav Milivojević smješten je na mjesec dana u istražni zatvor kako ne bi mogao utjecati na svjedoke. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu nije prihvatio prijedlog Uskoka da Milivojevića, koga terete da je pokušao trgovati utjecajem, odnosno da je od kolege pokušao urgirati za Damira Handanovića u nekim predmetima, u istražni zatvor stave i zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela.

Milivojevića sumnjiče da je 5. lipnja 2013. od Handanovića primio neutvrđeni iznos novca kako bi utjecao da se, povodom kaznene prijave koja je podnesena protiv njega zbog prijevare, neće pokrenuti kazneni postupak bez obzira na stanje spisa. Handanović je u osječkom zatvoru jer je osumnjičen da je 2004. organizirao dvostruko ubojstvo.

Na mjesec dana u istražnom zatvoru, također kako ne bi mogli utjecati na svjedoke, završili su i drugoosumnjičeni policajac Danijel Milas te četvrtoosumnjičeni Zdravko Hercegovac. Milasa Uskok sumnjiči da je Handanovića, posredstvom nepoznatog muškarca, izvijestio o stanju spisa vezanog za kaznenu prijavu koja je podnesena protiv njega te ga upoznao s tijekom izvida i tako mu omogućio da se pokuša izvući od odgovornosti.

Osim toga ga je, sumnja Uskok, uputio da podnositelju prijave preda određeni iznos novca kako bi ga ''malo smirio''. Milivojevića sumnjiče i da je u drugoj polovini 2013. u Osijeku, na traženje Hercegovca, koristeći se poznanstvima stečenim tijekom tužiteljskog posla, intervenirao da se u drugostupanjskom postupku pred Županijskim sudom u Osijeku usvoji žalba dvojice optuženika, koji su prvostupanjskom presudom osuđeni na kaznu zatvora, bez obzira na osnovanost žalbenih navoda.


Možda vas zanima i ovo:
Message