Obavijesti

News

Komentari 19

Tužni osmi rođendan blizanke slavile daleko od svog doma

Tužni osmi rođendan blizanke slavile daleko od svog doma
1

MORALI SU POBJEĆI: Obitelj je svoju kuću u Račinovcima napustila usred noći. Nisu vjerovali da će Sava toliko narasti. Uzeli su samo dokumente i otišli

VIDEO

Ivana i Lana Štivinović svoj su rođendan dočekale u nepoznatoj kući u Cerni. Dan ranije su s mamom planirale peći rođendansku tortu u svojoj kući u Račinovcima.

- Suprug nas je probudio tijekom noći u nedjelju i rekao da moramo bježati jer voda nadire. Bili smo u šoku. Otišli smo k mojim roditeljima u Posavske Podgajce, ali već ujutro su nam rekli da ni tu nismo sigurni i da sve obitelji s djecom idu u Cernu. Autobusima smo došli u prihvatni centar samo s osobnim dokumentima. Školska dvorana je već bila puna, pa smo preko prijatelja našli ovu praznu kuću i smjestili se u nju. Tu nas je trenutno devetero - kaže mama Marijana Štivinović (35), čiji je suprug već danima na poplavljenom području, gdje pomaže vojsci i civilima.

Marijana je Ivani i Lani obećala da će im ispeći tortu na tri kata kad se vrate u svoj dom. Cijeli dan su plakale. Malo ih je oraspoložio sladoled u kojemu je bila svjećica s brojem osam. Tako su proslavile rođendan.

- Djeca su zbunjena i uplašena. Nije im jasno što će biti dalje, a ne znamo ni mi. Ne možemo ih utješiti jer ni mi ne znamo što nas čeka. Strah nas je - kaže Marijana. S njom u kući sada je i njezina rođakinja i susjeda Marijana Vertuš sa svojih petero djece.

- Naša je kuća bila u prvom redu do nasipa. Bujica ju je potpuno srušila, a mislim da ni stoka nije preživjela - kroz plač nam je rekla.

>>> Ekskluzivno: Transkripti poziva iz pakla - Otkrijte što se stvarno dogodilo u Slavoniji samo uz Express koji je u prodaji od petka 23. svibnja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.