Obavijesti

News

Komentari 16

Tvrd orah: Grčki novac je kod ratobornog ovisnika o teretani

Tvrd orah: Grčki novac je kod ratobornog ovisnika o teretani
7

Yanis Varoufakis bit će novi grčki ministar financija. Prije tri godine angažirao ga je studio za video igre Valve, poznat po hitovima kao što su Counter strike, Portal...

VIDEO

Novi ministar financija u Tsiprasovoj vladi je stručnjak za ekonomiju Yanis Varoufakis. Briljantan, vizionar, disident .. riječi su kojima The Guardian opisuje ovog 53-godišnjaka. U nastavku dodaje kako je Varoufakis upravo zbog svoje ratobornosti možda i postavljen na jednu od najodgovornijih funkcija u novoj grčkoj vladi.

Taj "ovisnik o teretani obrijane glave" , kako piše Guardian, bit će tvrd orah za europske ministre financija .

Pokretanje videa...

24sata 00:18

U politici je kratko, ali je iznimno popularan

Na političkoj sceni je kratko , no niti jedan član Syrize nije mu niti blizu. Takvu popularnost mu pripisuju zbog njegove sposobnosti da popularizira ekonomiju prema grčkim građanima. Ističe kako politika štednje mora prestati, a Grčka mora stati na noge.

Predavao na sveučilištima

Varoufakis je grčko-australskih korijena . Doktorirao je 1987. godine na Sveučilištu u Essexu i Sveučilištu East Anglia. Od 1989. do 2000. godine predaje ekonomiju na Sveučilištu u Sydneyju. 2000. godine vraća se u Grčku te predaje ekonomsku teoriju na atenskom sveučilištu. 2002. godine osnovao je Doktorski program iz ekonomije na atenskom sveučilištu, kojem je bio šef do 2008. godine. Od siječnja 2013. godine predavao je na Sveučilištu Texas u Austinu.

REUTERS/PIXSELL

Radio za gaming kompaniju

Manje je poznato da je prije tri godine popularni američki studio za video igre Valve, poznat po hitovima poput 'Dota 2', 'Half-life', 'Portal', 'Team Fortress 2', 'Counter-strike' angažirao Varoufakisa kako bi analizirao i unaprijedio njihov digitalnu trgovinu Steam Market.

Osnivač Valvea, Gabe Newell, čitao je 2012. godine blog o Grčkoj i problemima s eurom koji je pisao Varoufakis, kada je shvatio da se radi o problemu koji je vrlo sličan Valveovom problemu povezivanja virtualne valute u Steam online novčaniku i stvarne valute, javlja news.au.com.

Iako je zadnja video igra koju je igrao bio Space Invaders, Varoufakis je prihvatio poslovnu ponudu. U Valveu je radio kao privatni konzultant gdje je proučavao mikrotransakcije i pokušavao otkriti zašto igrači Team Fortressa kupuju toliko virtualnih šešira.

REUTERS/PIXSELL




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava