Obavijesti

News

Komentari 89

"Tvrdila je da joj je Bog rekao da moram biti njezin suprug"

Bivši svećenik optužen je da je lani ubio Vesnu Hajdarović, koja ga je stalno pratila i uhodila, bila je nasrtljiva prema njegovoj supruzi i ponavljala da mora biti njen muž

VIDEO

Ne sjećam se točno kako se to dogodilo, rekao je bivši svećenik Danijel Horvat, optužen da je lani 5. veljače ubio Vesnu Hajdarović, braneći se na Županijskom sudu u Zagrebu. Horvata terete da je Hajdarovićevu, koja ga je godinama pratila i proganjala, napao kuhinjskom sjekiricom i izudarao je po glavi u garaži u II. Barilovićkoj 5. Kako bi ju dokrajčio, gušio ju je sve dok nije prestala davati znakove života. 

- Mi svećenici izloženi smo različitim napadima. K nama dolaze ljudi s raznim problemima fizičke i demonske naravi. Posljednjih šest godina Vesna Hajdarović me stalno pratila i uhodila - rekao je Horvat dodajući kako je svakodnevno dolazila u njegov samostan u Čakovec tražeći da joj pomognu u problemima sa suprugom, svekrvom i kćerkom. 

- Nekada i nije odlazila kući već se zadržavala u krugu samostana. U prvo vrijeme bio sam ljubazan prema njoj te se zato prilijepila za mene i prestala gnjaviti ostale svećenike - tvrdi Horvat. Ubrzo je počeo primjećivati da mu nedostaje odjeća iz ladica u samostanu. Na kraju mu je Vesna Hajdarović sama pokazala da nosi njegovu majicu. 

- Rekla mi je da je imala viziju od Boga i da joj je Bog rekao da moram biti njezin muž. U toj je viziji vidjela kuću i dijete - nastavio je Horvat čiji su problemi kulminirali kada je postao poglavar samostana. Nakon svakog razgovora u kojem joj se pokušavalo dati do znanja da prestane s takvim ponašanjem ona je postajala još upornija. Horvat je nakon svega toga napustio svećeničku službu i oženio se. 

Vesna Hajdarović ni tada nije prestala. Dolazila je pred zgradu u kojoj je živio sa ženom i lijepila njegove fotografije po ulazu, bila je nasrtljiva i prema njegovoj supruzi, stalno je ponavljala da mora biti njezin muž. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C