Obavijesti

News

Komentari 0

Tvrtka Končar će isporučiti šest novih tramvaja u Latviju

Tvrtka Končar će isporučiti šest novih tramvaja u Latviju
1

Končar – Električna vozila odabrana su za isporučitelja u pregovaračkom postupku javne nabave s prethodnom objavom za isporuku niskopodnih električnih tramvaja za kolosijek širine 1000 milimetara

VIDEO

Tvrtka Končar – Električna vozila izvijestila je u petak da je potpisala ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih tramvaja za gradski promet grada Liepaje u Latviji.

Ugovorena je isporuka šest tramvaja, s opcijom isporuke još osam iz istog izvora financiranja. Prvi tramvaj bit će isporučen u roku od 24 mjeseca, a sva vozila u 36 mjeseci od potpisa ugovora.

Ugovor je potpisan 21. studenoga, a Liepajas Tramvaje financira projekt iz EU-ovih fondova i vlastitih sredstava.

Končar – Električna vozila odabrana su za isporučitelja u pregovaračkom postupku javne nabave s prethodnom objavom za isporuku niskopodnih električnih tramvaja za kolosijek širine 1000 milimetara. Postupak je omogućio ravnopravno sudjelovanje više zainteresiranih ponuditelja, kaže se u priopćenju, u kojem se ne navodi vrijednost ugovorenog posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Mi smo fleksibilna i tehnološka kompanija, a naš cilj nije samo prodati proizvode, nego izgraditi partnerstva. Kupnja tramvaja je samo prvi korak, jer ćemo zaposlenicima tvrtke Liepajas Tramvaje prenijeti nova znanja i moderne tehnologije, što je vrlo važno za kvalitetnu eksploataciju tramvaja. Zbog toga je bitno izgraditi dobre odnose, a siguran sam da će ova suradnja postati dobro partnerstvo“, istaknuo je predsjednik Uprave Končar – Električnih vozila  Ivan Bahun.

„Novi Končarevi tramvaji nastavak su dugogodišnjeg plana unapređenja tračničkog prometa u Liepaji, koja je započela rekonstrukcijom postojeće, a nastavila se izgradnjom nove tramvajske pruge u velikoj rezidencijalnoj četvrti. S obzirom da je riječ o niskopodnim tramvajima, modernizaciji javnog prijevoza, posebno se vesele naši građani starije dobi, kao i majke s djecom jer će uskoro po gradu putovati ugodnije, jednostavnije i brže“, izjavio je gradonačelnik grada Liepaja Uldis Sesks.

Tramvaji za koje je potpisan ugovor o proizvodnji i isporuci zasnovani su na suvremenom tehničkom rješenju, moderno oblikovani, klimatizirani, opremljeni videonadzorom i sustavom informiranja putnika. Vozila su u potpunosti niskopodna, bez osovina, prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju te osobama u kolicima.

„Končarevi tramvaji imaju izvrsne tehničke karakteristike, modernog su dizajna i veseli nas što će upravo oni voziti ulicama našeg grada“, izjavio je Aigars Puks, direktor tvrtke Liepajas Tramvaje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora