Obavijesti

News

Komentari 68

'Birači bi mogli kazniti SDP jer su nezadovoljni radom Vlade'

Holy je objasnila i da smatra da bi bilo 'bedasto očekivati da se nezadovoljstvo Vladom neće preliti i na SDP-ove kandidate na lokalnim izborima'

VIDEO

Jesu li napadi na SDP-ove ministre koji stižu iz HNS-a početak kraja vladajuće koalicije i što se događa u samom HNS-u koji jedan dan zaprijeti napuštanjem koalicije, a drugi dan tvrdi da nikakvih problema u suradnji nema samo su neka od pitanja na koja su u emisiji '60 minuta s Tihomirom Ladišićem' pokušali dati Igor Kolman iz HNS-a i Mirela Holy iz SDP-a. 

Iako je u emisiji trebao gostovati Jozo Radoš, umjesto njega došao je Kolman koji je objasnio da je Radoš bio spriječen. Na samom početku prokomentirao je navodnu izjavu Joze Radoša za Jutarnji list da će HNS izaći iz koalicije ako SDP progura porez na nekretnine. Objasnio je da u intervjuu nigdje ne piše što i u naslovu koji ne ogovara onome što je Radoš rekao. Kako je došlo do naslova ne zna, ali to, tvrdi, nema veze sa stvarnošću.

- Niti je to izjavio, niti je to stav HNS-a, niti će se to dogoditi - oštar je bio Kolman. 

Holy: Plan 21 ne poštuje se u potpunosti

Mirela Holy prokomentirala je izjavu IDS-ovca Ivana Jakovčića koji je rekao da je vrijeme za rekonstrukciju Vlade. Holy vjeruje da će se koalicija održati, ali dodala je da se Plan 21 ne poštuje u potpunosti. Njoj je zbog toga žao, ali objasnila je da je teško reći zašto je to tako. 

Smatra da ne trebamo novi program i da je obaveza da se ovaj izvrši do kraja jer je on neka vrsta ugovora s građanima. Misli da se Vlada treba uhvatiti u koštac s reformom državne uprave, ali nije ni protiv Zakona o strateškim investicijama. Ipak, smatra da se on ne može odnositi samo na partikularne projekte.

Govoreći o Ombli prisjetila se sastanka s Radimirom Čačićem dok su oboje bili na ministarskim funkcijama. Rekla je da je sastanak počeo tako da je on u pozitivnom kontekstu pričao o HE Dubrovnik 2. Kada je Čačića pitala zašto onda HEP inzistira na Ombli, ako je Dubrovnik 2 tako dobra, on joj je odgovorio da je to jer su ljudi u HEP-u kreteni. Objasnila je da je i tada Čačiću Ombla bila interesantna jer je bila u visokoj razini pripremljenosti. 

'Ostojića ne treba snositi odgovornost ako izgubi na izborima'

Na kraju emisije Holy se osvrnula i na skorašnje lokalne izbore. Rekla je da je njezina obaveza pomoći stranci da izradi što bolji program i da se što bolje pozicionira na izborima zbog čega je i stala uz SDP-ovog kandidata Rajka Ostojića. 

Ostojića izuzetno cijeni kao osobu i stručnjaka i uvijek je bio korektan prema njoj. Ipak, ne želi biti na nikakvim listama jer je zadovoljna pozicijom saborske zastupnice. 

Rekla je da postoji mogućnost da birači kazne SDP, i  to ne samo zbog promjene kandidata za gradonačelnika usred utrke, nego i jer su nezadovoljni radom Vlade. Smatra da bi bilo 'bedasto očekivati da se nezadovoljstvo Vladom neće preliti i na SDP-ove kandidate na lokalnim izborima'. 

Iako se nada da će Ostojić pobijediti, nikad nije bila sklona predviđanjima.

Na pitanje treba li Ostojić u slučaju poraza snositi odgovornost, odgovorila je da ne treba jer, kako je objasnila, on se nije sam kandidirao pa ne smije ni snositi odgovornost.

- Dužnost mu je dodijeljena u krilo -  zaključila je Holy. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.