Obavijesti

News

Komentari 13

U avionu CA usred leta curila voda iz pretinca za prtljagu

U avionu CA usred leta curila voda iz pretinca za prtljagu
1

Iz domaće zrakoplovne kompanije kažu kako se to dogodilo zbog vremenskih uvjeta koji su tog dana vladali. Putnicima su se ispričali na neugodnosti

VIDEO

Na letu Croatia Airlinesa iz Splita za Munchen 21. ožujka putnicima je po glavi usred leta počela kapati voda, piše Slobodna Dalmacija.

Iz domaće zrakoplovne kompanije kažu kako se to dogodilo zbog vremenskih uvjeta koji su tog dana vladali. Putnicima su se ispričali na neugodnosti. 

"Na navedenom letu došlo je do curenja vode iz pretinca za prtljagu kao posljedica izvanrednih vremenskih uvjeta, koji su rezultirali kondenzacijom vlage između gornje oplate zrakoplova i izolacije putničke kabine. Naime, u noći s 20. na 21. ožujka u Splitu, gdje je zrakoplov Q400 bio na noćenju, bili su vrlo loši vremenski uvjeti, a nakon toga je došlo do zagrijavanja putničke kabine tijekom obavljanja prvoga dnevnog leta, što je uzrokovalo kondenzaciju", naveli su u Croatia Airlinesu.

U istoj kompaniji navode da ovo nije bila iznimka.

"U takvim izuzetnim vremenskim uvjetima slične su događaje zabilježili i drugi avioprijevoznici koji u floti koriste zrakoplov Q400, što znači da nije riječ o pogrešci u sustavu održavanja zrakoplova. Croatia Airlines ispričava se putnicima zbog navedenog događaja", naveli su u toj kompaniji.

Na istom je letu bio deaktiviran sustav za tekuću vodu.

"Croatia Airlines tijekom hladnih mjeseci obavlja deaktivaciju sustava tekuće vode na zrakoplovima Dash 8-Q400 u skladu s preporukama proizvođača zrakoplova. Deaktivacija je preventivna i njome se sprječava smrzavanje vode u sustavu te posljedično pucanje cijevi, koje može uzrokovati veća oštećenja u zrakoplovu. U razdoblju u kojem je voda za pranje ruku deaktivirana, kompanija u zrakoplovu nudi tekući gel za suho pranje, odnosno dezinfekciju ruku. S obzirom na to da nije naveden konkretan let, teško je komentirati je li gel za suho pranje ruku bio dostupan ili ne. Važno je napomenuti da se sustav za ispiranje WC-a ne deaktivira te da nije povezan sa sustavom tekuće vode. WC se ispire posebnom tekućinom otpornom na smrzavanje, a ne vodom", navode u Croatia Airlinesu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"