Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

U Benkovcu potpisan ugovor za rekonstrukciju gradske jezgre

U posjeti Zadarskoj županiji -  Zadru, Benkovcu, otocima Ugljanu i Pašmanu te Ninu s ministrima je i predsjednik Vlade Andrej Plenković

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
5 komentara

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisali su u četvrtak u Benkovcu ugovor za projekt "Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre grada Benkovca" ukupne vrijednosti 11,9 milijuna kuna, od čega je 10,1 milijun kuna financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U posjeti Zadarskoj županiji -  Zadru, Benkovcu, otocima Ugljanu i Pašmanu te Ninu s ministrima je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Projekt u Benkovcu obuhvaća rekonstrukciju i adaptaciju, nadogradnju i dogradnju dviju zgrada Gradske uprave i njihovu energetsku obnovu, elektroinstalaterske radove, vodovod i kanalizaciju. Uredit će se i okoliš oko zgrada, tržnica, trg i popločiti 150 metara gradske šetnice s okolišem, rekla je ministrica Žalac nakon potpisivanja ugovora u Benkovcu.

Riječ je o više od tisuću četvornih metara građevine i 1250 četvornih metara okoliša.

Ministrica Žalac rekla je kako očekuje da se, nakon današnjeg potpisivanja ugovora, što prije krene u radove kako bi se Benkovac, koji je stradao u ratu, konačno obnovio nakon dugog niza godina te da počnu drugi projekti predviđeni intervencijskim planom. Dodala je da se radi o najvećem ugovoru koju dosad imaju u okviru intervencijskog plana za Benkovac.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ukupna vrijednost projekta je 11,9 milijuna kuna - 10,1 milijuna kuna je iz EU fonda za regionalni razvoj, što znači da je 85 posto bespovratnih sredstava iz EU, a 15 posto financira Grad Benkovac.

Istaknula je i kako su odlučili da će ministarstvo, kroz Fond za sufinanciranje EU projekata, sufinancirati još 12 posto pa će na Gradu biti samo tri posto od ukupne vrijednosti projekta, a riječ je o gradovima koji su na ratom pogođenim područjima, među kojima su: Vukovar, Beli Manastir s općinom Darda, Petrinja, Benkovac i Knin.

Žalac je napomenula i da su, kroz intervencijski plan za Grad Benkovac u ukupnoj vrijednosti od 25 milijuna eura, dosad dodijelili 6,6 milijuna kuna za pripremu dokumentacije i jačanje administrativnih kapaciteta za provedbu plana kojeg zajednički rade Središnja agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Grad i Uprave za potpomognuta područja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message