News

Komentari 1

U Beogradu čak 45 zaraženih koronom, najviše od 30. travnja

Posljednjih desetak dana u Srbiji se bilježi porast broja zaraženih od koronavirusa, postotak novootkrivenih slučajeva u odnosu na broj testiranih je skočio u jednom trenutku sa 0,5 na 2,5 posto

Iako se prije desetak dana činilo da je najjači udar na srpsku prijestolnicu prošao, jer su se na dnevnom nivou bilježili samo jednoznamenkasti brojevi novozaraženih korona virusom, prema zadnjim informacijama u Beogradu je čak 45 zaraženih od 69 zaraženih koliko ih je u cijeloj zemlji piše Blic.

Ovo je, tvrde, najlošiji rezultat i najveći broj oboljelih u jednom danu još od 30. travnja kada ih je bilo čak 90.

- Moramo obratiti pažnju na studentske domove, u Beograd je došlo 10.000 mladih ljudi sa strane, oni su sigurno donijeli virus iz područja iz kojih su došli - rekao je prof. dr Branislav Todorović.

Prethodnih dana slučajevi obolijevanja registrirani su ne samo u studentskim domovima, nego i u školama, vrtićima, nekim većim tvrtkama sa stotinama i tisućama zaposlenih.

U Bosni i Hercegovini zaraženo je šest osoba - tri iz iz Sarajeva, jedna je iz Bihaća, Sanskog Mosta i Bužima. Do sada je u toj zemlji zaraženo ukupno 2.729 osoba. 

Makedonski ministar Venko Filipče upozorio je na novi val zaraze, kada je u njihovoj zemlji došlo do naglog rasta broja oboljelih. Sjeverna Makedonija zabilježila je 127 novooboljelih, što je porast veći nego u samom jeku prvog vala pandemije korona virusa.

U Sloveniji je prema zadnjim podacima testirano 738 ljudi, a od toga su pozitivne dvije osobe.

Najčitaniji članci