Obavijesti

News

Komentari 1

U BiH uhićen Davor Čilić kojeg Hrvati traže zbog šverca droge

Za njim su nadležna tijela Republike Hrvatske posredstvom ureda Interpola u Zagrebu raspisala međunarodnu tjeralicu radi uhićenja i izručenja

VIDEO

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su na području Čapljine Davora Čilića čije izručenje traže vlasti u Hrvatskoj zbog sudjelovanja u lancu trgovine i krijumčarenja droge, potvrdili su iz SIPA-e.

SIPA je izvijestila kako je u srijedu uhićena jedna osoba. Kako je za Hinu potvrdio visoki policijski izvor, radi se o Davoru Čiliću, koji posjeduje dvojno hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo. 

Za njim su nadležna tijela Republike Hrvatske posredstvom ureda Interpola u Zagrebu raspisala međunarodnu tjeralicu radi uhićenja i izručenja zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe sudjelovao u izvršenju kaznenog djela.

U priopćenju SIPA-e se dodaje da je navedena osoba locirana u unajmljenom stanu, nakon čega je uhićena te privedena u prostorije SIPA-e. Istoga dana predana je u nadležnost Sudu BiH koji će odlučiti o izručenju Hrvatskoj. 

Čilić te prvookrivljeni i drugookrivljeni Damir Čuma (41) i Viktor Mrvalj (39) bili su glavni organizatori nekoliko akcija krijumčarenja droge, a kriminalnu skupinu činili su još Tomislav Brataljenović (42), Sead Tabaković (52), Mirko Brkić (39) i Dalibor Krijan (28)

Istragom USKOK-a otkriveno je kako je narkoklan bio osumnjičen za pokušaj krijumčarenja 5000 litara kiseline iz Poljske u Tursku potrebne za proizvodnju heroina, kojega su zatim kanili  prevesti u Hrvatsku i dalja raspačavati. 

Otkriveni su i u drugom većem pokušaju organiziranja krijumčarenja droge. Čilić je bio dio skupina koja je tijekom 2017. i 2018. godine pokušala na području BiH kupiti veću količinu marihuane i krijumčariti je u Njemačku radi daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu.  

Drogu su u kamionu na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu otkrili pripadnici hrvatske policije u lipnju prošle godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.