Obavijesti

News

Komentari 59

U Biogradu je uprava postavila ovakve table: 'Glupane glupi...'

U Biogradu je uprava postavila ovakve table: 'Glupane glupi...'
1

Na više lokacija u Biogradu nedavno su osvanule table s neobičnim natpisima. Na njima piše: 'Hvala' vam što mi dajete posla. Glupane glupi, zabranjeno je odlaganje komunalnog otpada'

VIDEO

Potpredsjednik Gradskog vijeća Ante Fuzul u priopćenju za medije otkriva da iza neuobičajenih upozorenja stoji upravo gradska uprava koja je ovaj tekst ocijenila učinkovitim rješenjem za komunalni problem. No on se s tim ne slaže, donosi 057info.hr

Naime, oni su  na tablama koje su nedavno osvanule na više lokacija u Biogradu stavili: 'Hvala vam što mi dajete posla. Glupane glupi, zabranjeno je odlaganje komunalnog otpada'.

Objavljujemo u cijelosti priopćenje Ante Fuzula: 

Nedavno sam dobio informaciju od građana da su na određenim lokacijama postavljene čudne table. Upozorili su me da je tekst na pločama isti i da se radi o uvredljivom tekstu koji je usmjeren protiv onih koji odlažu otpad na mjesta koja nisu za tu namjenu predviđena, te je takvo ponašanje po odluci o komunalnom redu zabranjeno i, na kraju krajeva, kažnjivo. Kako se o navedenom problemu više puta se raspravljalo na gradskom vijeću, te smo prihvatili sugestiju da se na takva mjesta postave prijenosne lovačke kamere radi otkrivanja počinitelja, a sve kako bi se isti spriječili u toj nelegalnoj raboti.

S obzirom na to da se radi o uvredljivom tekstu („glupane glupi") putem prava na pristup informacijama zatražio sam da mi gradska uprava odgovori tko stoji iza ovih tabli putem prava na pristup informacijama i relativno brzo dobio odgovor. U odgovoru koji sam dobio stoji da su ih upravo gradske vlasti odobrile i postavile, odnosno da je jedinstveni upravni odjel odobrio postavljanje tih tabli. U odgovoru koji sam dobio od gradske uprave stoji da su odabrali ovaj tekst jer smatraju da će učinkovito prevenirati odlaganje otpada na tim mjestima.

Zanima me što o tome misli gradonačelnik koji je nedavno od jednog našeg medija tužbom zahtijevao novčanu naknadu za povredu dostojanstva u tekstu koji su objavili kao moje priopćenje, a porukama na ovim pločama, gradska uprava kojom upravo on rukovodi, je jednako tako povrijedila ljudsko dostojanstvo osobama koje su, bez ikakve sumnje napravile pogrešku, no svejedno imaju pravo na ljudsko dostojanstvo.

S obzirom na to da smo ipak turistički grad, smatramo se perjanicom turizma u Zadarskoj županiji, a i šire, smatram da su takve poruke, pa makar se radilo i o počiniteljima nelegalne radnje, u najmanju ruku neprimjerene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa