News

Komentari 45

U Bjelovaru je rulja urlala na doktoricu i vrijeđala, dobili tek prekršajne prijave: 'Sramotno!'

U Bjelovaru je rulja urlala na doktoricu i vrijeđala, dobili tek prekršajne prijave: 'Sramotno!'

Napad na liječnicu ispred ZJZ-a u Bjelovaru policija je prijavila kao prekršaj. Jedan komentar s Facebooka prijavili su kao prijetnju, a iz udruga liječnika drža kako su počinitelji trebali dobiti kaznene prijave

Za napad na liječnicu u Bjelovaru prosvjednici protiv covid mjera dobili su samo prekršajne prijave, ne i kaznene. Hrvatska liječnička komora smatra kako je policija pogriješila I pitaju se što se još treba dogoditi za reakciju koju omogućuje zakon.

Na prosvjedu je sudjelovalo 30-ak građana, a društvenim mrežama se proširila snimka na kojoj se vidi kako prosvjednici urlaju i trče za liječnicom, te dovikuju da je sotona.

Policija je sve okarakterizirala kao prekršaj Zakona o javnom okupljanju i Zakona o javnom redu i miru, a jedan komentar su Facebooka označili su kao prijetnju liječnici.

U liječničkoj komori nisu zadovoljni jer policija ne vidi nigdje kaznenu odgovornost.

- Mišljenja smo da se radilo o kaznenom djelu, koliko vidim policija okarakterizira kao prekršaj. Mislimo da je to pogrešno i šalje se pogrešna poruka. Postavljamo pitanje što bi se trebalo dogoditi da policija događaja okrakterizira onako kako to zakon propisuje - rekao je Krešimir Luetić, šef HLK-a, prenosi N1.

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske (UPZH) također je oštro osudila nasilne izgrede usmjerene na liječnike i druge zdravstvene djelatnike koji rade svoj posao te provode cijepljenje i druge preventivne aktivnosti vezane za sprječavanje pandemije covida-19.

Bjelovarski slučaj bio je najekstremniji dosad, ali se sve veći broj liječnika suočava s raznim prijetnjama zbog cjepiva protiv korone.

Najčitaniji članci