Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sude mu za ubojstvo, a on se smije i glasno žvače žvakaću

Slatinjani su nakon brutalnog ubojstva ustvrdili kako je Čižić ubio Marija Škiljića zbog ljubomore. Po gradu se nakon ubojstva pričalo kako je ubijeni Mario već neko vrijeme ljubovao s Miroslavovom suprugom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Privatni album/Željko Rukavina/24sata

Ne osjećam se krivim za djelo koje mi se stavlja na teret, kazao je u utorak, Miroslav Čižić (39), na početku suđenja, na bjelovarskom Županijskom sudu.

Županijsko državno odvjetništvo iz Bjelovara, Čižića tereti za tri kaznena djela, zbog kojih bi u slučaju da bude proglašen krivim mogao dobiti do 40 godina zatvora. Njega se tereti da je 31. kolovoza oko 13.45 sati u Slatini s dva hica iz pištolja ispaljena u glavu smrtno ranio 43-godišnjeg Maria Škiljića koji je sjedio u automobilu, koji je dva sata kasnije podlegao ranama u virovitičkoj bolnici. Uz to kazneno djelo, odvjetništvo mu na teret stavlja kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja i nabavke oružja te prijetnje smrću. 

Optuženi Čižić je došao u pratnji pravosudnih policajaca, jer je u pritvoru od ubojstva, i prije početka suđenja na hodniku se susreo s bratom i djelovao sasvim bezbrižno. Nekoliko metara dalje sjedili su roditelji ubijenog jecajući, ali ta činjenica nije smetala Čižiću da skine osmjeh s lica.

U sudnici je također djelovao smireno i bezbrižno glasno žvačući žvakaću, na što ga je predsjednica vijeća, Sandra Galjar, upozorila. Bunio se protiv fotografiranja.

U uvodnom govoru zastupnik optužbe je kazao kako će dokazati činjenice na kojoj počiva optužnica, dok je obrana negirala da se radi o teškom ubojstvu, već je tvrdila da se radi o običnom ubojstvu za što je predviđena nekoliko puta manja kazna. Neslužbeno doznajemo da je Čižić, koji se na motoru dovezao do Škiljića koji je sjedio u parkiranom osobnom automobilu i potom mu dva puta pucao u glavu iz bezobzirne ljubomore, tijekom istrage tvrdio da je bila riječ o samoobrani. 

Bivša supruga: 'Živjela sam s Mariom, Miroslav nam je stalno prijetio'

Tijekom dolaznog postupka na suđenju koje je određeno iduća tri dana prva je na klupu za svjedoke sjela donedavna supruga optuženog Željka. Ona je u svom iskazu koje je prekidala povremenim plaćom kazala da je od prvog dana vanbračna zajednica u kojoj je rodila dvoje djece bila patnja. 

- Živjeli smo u izvanbračnoj zajednici kad smo se početkom veljače prošle godine vjenčali. Na brak sam više pristala iz nekog pritiska kojem sam bila izložena, jer je Miroslav želi da se prijavi na adresi u Slatini, jer se doselio iz Baranje. No, život s njim je bio sve samo ne život, pa sam ga napustila i odselila se u Viroviticu. Tamo sam s jednim djetetom živjela s Mariom Škiljićem, a Miroslav nam je stalno upućivao prijetnje – govorila u pola glasa Željka koja je u međuvremenu pokrenula brakorazvodnu parnicu. 

U nastavku je pričala o prijetnji ubojstvom zbog kojeg je svog supruga 8. kolovoza prijavila policiji. Na dan ubojstva je došla svojim autom u Slatinu kako bi se našla sa suprugom vezano uz knjige za kćer. Bojala se susreta i tražila policijsku zaštitu, ali ju nije dobila. Na upit sutkinje što je vidjela vezano uz ubojstvo, rekla je kako je bila u gradu i vidjela da se Miroslav dovezao motorom po nogostupu do automobila u kojem je bio parkiran Mario Čižić i zatim čula pucnjeve – rekla je kroz plač Željka Čižić. U nastavku su svjedočili pokojnikovi roditelji, koji su odbili zahtjev za odštetom. Suđenje se nastavlja.  
 

Ubio Škiljića zbog ljubomore?

Podsjećamo, Slatinjani su nakon brutalnog ubojstva ustvrdili kako je Čižić ubio Marija Škiljića zbog ljubomore. Po gradu se nakon ubojstva pričalo kako je ubijeni Mario već neko vrijeme ljubovao s Miroslavovom suprugom. Taj brak ionako, rekli su nam nakon ubojstva, nije bio sretan jer je, prema riječima susjeda, supruga s majkom te starijom kćeri otišla od Miroslava. 

Foto: čitatelj 24sata

- Čizo, kako smo ga zvali, navodno je bio u gradu te je ugledao Marija. Vratio se kući po pištolj i onda mu hladnokrvno dvaput pucao u glavu - rekao nam je tada dobro upućeni susjed. Očito više nije mogao savladati ljubomoru, a policija je i prije navodno često morala intervenirati kod supružnika.

Škiljić i Čižić sukobljavali su se i ranije. Tako je jednom, tvrde susjedi Čižićevih, Miroslav zaprijetio Mariju sjekirom. U tučnjavi koja je izbila, Mario je bježeći pred Miroslavom slomio zglob na nozi. 

Foto: Promo Ubijeni Mario Škiljić

Neslužbeno doznajemo da je Miroslava Čižića supruga Željka napustila 30. srpnja 2017., a osam dana kasnije ga prijavila zbog prijetnje. Policija ga je uhitila istog dana, 8. kolovoza, i pustila na slobodu dva dana kasnije uz mjere opreza koje su se sastojale u zabrani približavanja supruzi. Državno odvjetništvo, kako neslužbeno doznajemo, tad nije procijenilo da bi Čižić moga počiniti i kazneno djelo ubojstva što je i napravio 31. kolovoza nešto prije 14 sati kad je s dva hica u glavu ubio Maria Škiljića.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message