Obavijesti

News

Komentari 0

U Bjelovaru pred dovršetkom vodnokomunalna infrastruktura vrijedna 257 milijuna kuna

U Bjelovaru pred dovršetkom vodnokomunalna infrastruktura vrijedna 257 milijuna kuna

Projektom koji se provodi na području Bjelovara i susjedne općine Rovišće predviđena je izgradnja 15,3 kilometara kanalizacije

VIDEO

Najveći projekt u bjelovarskoj povijesti, poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar vrijedan 257 milijuna kuna uspješno se ostvaruje, a udio sufinanciranja iz EU fondova iznosi 147,6 milijuna kuna, rečeno je u srijedu u bjelovarskoj Gradskoj vijećnici.

Projekt aglomeracija predstavljen je u Gradskoj vijećnici, a prema najavama investitora, tvrke Vodne usluge, dovršetak radova očekuje se do kraja kolovoza ove godine.

Projektom koji se provodi na području Bjelovara i susjedne općine Rovišće predviđena je izgradnja 15,3 kilometara kanalizacije koja se spaja na postojeći sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Bjelovara.

Predviđeno je da će priključenost stanovništva na sustav vodoopskrbe s postojećih 62 iduće godine porasti na 72 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Policija moli za pomoć: Ako ste vidjeli ovog čovjeka, zovite 112!
Policija moli za pomoć: Ako ste vidjeli ovog čovjeka, zovite 112!

Što se samih radova tiče, ulaže se u bjelovarski pročistač otpadnih voda te izgradnju i rekonstrukciju 20 kilometara vodoopskrbne mreže te 18,5 kilometara kanalizacijske mreže.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Damir Vukmirić pohvalio je Vodne usluge i grad Bjelovar na partnerstvu u provođenju projekta.

„Grad Bjelovar je upravo zahvaljujući svojem vodstvu i Vodnim uslugama uspio na vrijeme pregovarati, dogovoriti i stvoriti uvjete da aglomeraciju uopće dobije, a zatim i završi. Samo je 60 potpisanih ugovora među tih 25 milijardi kuna među kojima je 14 milijardi bespovratno i Bjelovar je među njima. Mnogi čekaju da dođu u tu fazu i pitanje je hoće li uopće doći”, istaknuo je Vukmirić.

Bjelovarsko-bilogorska županija bez novih slučajeva zaraze
Bjelovarsko-bilogorska županija bez novih slučajeva zaraze

Gradonačelnik Dario Hrebak izjavio je kako je svjestan da dio građana negoduje zbog prašine i radova, ali da će na kraju svi biti zadovoljni.

„Najvažnije je da ovaj projekt vrijedan 257 milijuna Bjelovarčani plaćaju manje od tri posto. Sve ostalo plaćaju neki drugi porezni obveznici iz Europe”, naglasio je Hrebak.

Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće gdje se također provodi aglomeracija istaknuo je odličnu suradnju s Gradom Bjelovarom, Vodnim uslugama i Hrvatskim vodama.

„Zajedno smo krenuli u ovaj projekt 2014. i sada smo konačno pred samim krajem. Svi naši mještani će imati potrebnu zdravu, pitku i sigurnu vodu, jer na našem području se koriste još uvijek bunari koji znaju presušiti i nekada nema dovoljno vode za stoku i za život općenito”, rekao je načelnik Prišćan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
Preminuo je O.J. Simpson
U 76.GODINI

Preminuo je O.J. Simpson

Simpson je bio igrač američkog nogometa i filmska zvijezda, a najpoznatiji je bio po suđenju za ubojstvo supruge i ljubavnika