Obavijesti

News

Komentari 0

U Bjelovaru se gradi glazbena škola vrijedna 20 milijuna kuna

U Bjelovaru se gradi glazbena škola vrijedna 20 milijuna kuna
8

Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za oko 400 učenika, 50 zaposlenika i vanjskih suradnika ove vrijedne glazbene obrazovne institucije

VIDEO

Glazbena škola 'Vatroslav Lisinski' ima stogodišnju tradiciju i nama je na ponos i diku. Međutim, škola je to koja ima prostornih problema, pa smo odlučili da gradnja nove škole bude jedan od naših projekata. Riječ je o reprezentativnom objektu 21. stoljeća. Mislim da će vam to biti i najbolji poklon jer iduće godine škola slavi 100 godina od osnivanja, kazao je u petak bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs predstavnicima škole koji su došli na prezentaciju objekta u koji će županija uložiti 20 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bjelovar glazbena škola 03:33

Kako je dobivena sva potrebna dokumentacija za izgradnju glazbene škole na lokaciji Vlahe Paljetka 5 u pripremi je raspisivanje natječaja za izvođača radova.

Bjelovar: Prezentiran projekt izgradnje nove Glazbene škola Vatroslav Lisinski

Prema dokumentaciji, škola će se prostirati na 2730 četvornih metara i imat će četiri kata. Na prvom katu bit će smještena velika koncertna dvorana s dva ulaza, tri učionice za teoretsku nastavu, manja dvorana za probe orkestra, backstage i učionica za udaraljke ili komorne sastave te sanitarije. Na drugom katu zgrade bit će smještena galerija dvorane (režija), tri učionice za teoretsku nastavu, učionica za probe zbora, tri učionice za individualnu nastavu te sanitarije. Na sljedeće dvije etaže će se nalaziti učionice i sanitarni čvor.

Bjelovar: Prezentiran projekt izgradnje nove Glazbene škola Vatroslav Lisinski

Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za oko 400 učenika, 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije i ne manje važno stvorit će se uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave. Škola će imati i koncertnu dvoranu sa 120 sjedećih mjesta.

U sklopu izgradnje predviđeno je uređenje okoliša i 27 parkirnih mjesta. Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo i u punom je zamahu kada govorimo o energetskoj obnovi naših škola, točnije radi se o 44 europska projekta vrijedna 160 milijuna kuna. Kreće se i u projekt regionalnog centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi u Bjelovaru, a tu je i niz drugih projekata putem kojih se uspješno koriste europska sredstva.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.