News

Komentari 0

U Bjelovaru se gradi glazbena škola vrijedna 20 milijuna kuna

U Bjelovaru se gradi glazbena škola vrijedna 20 milijuna kuna

Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za oko 400 učenika, 50 zaposlenika i vanjskih suradnika ove vrijedne glazbene obrazovne institucije

Glazbena škola 'Vatroslav Lisinski' ima stogodišnju tradiciju i nama je na ponos i diku. Međutim, škola je to koja ima prostornih problema, pa smo odlučili da gradnja nove škole bude jedan od naših projekata. Riječ je o reprezentativnom objektu 21. stoljeća. Mislim da će vam to biti i najbolji poklon jer iduće godine škola slavi 100 godina od osnivanja, kazao je u petak bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs predstavnicima škole koji su došli na prezentaciju objekta u koji će županija uložiti 20 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako je dobivena sva potrebna dokumentacija za izgradnju glazbene škole na lokaciji Vlahe Paljetka 5 u pripremi je raspisivanje natječaja za izvođača radova.

Bjelovar: Prezentiran projekt izgradnje nove Glazbene škola Vatroslav Lisinski

Prema dokumentaciji, škola će se prostirati na 2730 četvornih metara i imat će četiri kata. Na prvom katu bit će smještena velika koncertna dvorana s dva ulaza, tri učionice za teoretsku nastavu, manja dvorana za probe orkestra, backstage i učionica za udaraljke ili komorne sastave te sanitarije. Na drugom katu zgrade bit će smještena galerija dvorane (režija), tri učionice za teoretsku nastavu, učionica za probe zbora, tri učionice za individualnu nastavu te sanitarije. Na sljedeće dvije etaže će se nalaziti učionice i sanitarni čvor.

Bjelovar: Prezentiran projekt izgradnje nove Glazbene škola Vatroslav Lisinski

Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za oko 400 učenika, 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije i ne manje važno stvorit će se uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave. Škola će imati i koncertnu dvoranu sa 120 sjedećih mjesta.

U sklopu izgradnje predviđeno je uređenje okoliša i 27 parkirnih mjesta. Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo i u punom je zamahu kada govorimo o energetskoj obnovi naših škola, točnije radi se o 44 europska projekta vrijedna 160 milijuna kuna. Kreće se i u projekt regionalnog centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi u Bjelovaru, a tu je i niz drugih projekata putem kojih se uspješno koriste europska sredstva.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci