Obavijesti

News

Komentari 13

U Bjelovaru zabranili Covid bor: 'Maske podsjećaju na donji veš'

U Bjelovaru zabranili Covid bor: 'Maske podsjećaju na donji veš'

Planirali smo maskicama okititi jedan bor u središtu grada. Ideja je bila da građani stave na bor maskicu i zažele da Covid što prije nestane. No, onda je Stožer sve stopirao, ispričala je ravnateljica Gradskog muzeja

VIDEO

Jedna od ovogodišnjih blagdanskih inicijativa Gradskog muzeja Bjelovar propala je i prije nego što je krenula u realizaciju. Naime, kustosica muzeja Marijana Dragičević putem Facebooka je pozvala Bjelovarčane da muzeju doniraju maskice za lice kojima je trebalo biti okićeno jedno božićno drvce u gradu. 

Tzv. Covid bor trebao je u punom sjaju zasjati 28. studenog, na dan otvorenja bjelovarskog Adventa. No, Dragičević je javnost obavijestila da ne trebaju donositi maskice jer je kićenje Covid bora zabranio Stožer civilne zaštite, javlja portal klikni.hr.

- Planirali smo maskicama okititi jedan bor u središtu grada. Ideja je bila da građani stave na bor maskicu i zažele da Covid što prije nestane. No, onda je Stožer sve stopirao – ispričala je kratko Dragičević.

Skandal u BiH, Kitić u krcatom klubu skinuo masku? Pjevao je 'Ne može nam ni'ko ništa...'
Skandal u BiH, Kitić u krcatom klubu skinuo masku? Pjevao je 'Ne može nam ni'ko ništa...'

Priču je za Klikni potvrdila i sama načelnica Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec.

- Bojimo se da bi se na taj način ljudima mogla poslati kriva poruka, da je maska ukras, a ne zaštitno sredstvo. U ovo vrijeme, kada su i protesti protiv rada Stožera, bilo bi dvolično da Stožer dozvoli da se maskice vješaju po boru. Medicinskih maski sada ima, ali može ih nestati – kaže Bastijačić Erjavec. Dodaje kako je, kao profesorica likovne kulture, spomenuti problem sagledala i s umjetničkog aspekta.

- Platnena ili medicinska maskica na boru, na što će podsjećati? Na donje rublje. Pa zar ćemo se izrugivati Božiću? To čak nije ni performans, koji je u samoj svojoj srži ‘pikanje’ društva. Mi bismo ovim ‘pikali’ ljude, i one oboljele, i one koji rade s oboljelima i cijelog sustava u kojem je maska potrebna kao zaštita – kaže Bastijančić Erjavec.

Dodaje kako zabrana Covid bora nije njezina osobna odluka već se prije stopiranja muzejske akcije konzultirala s ostalim članovima Stožera koji su je podržali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca