News

Komentari 13

U dijelu Sesveta zrak smrdio na trula jaja: 'Grizlo je za nos i oči'

U dijelu Sesveta zrak smrdio na trula jaja: 'Grizlo je za nos i oči'

'Nismo mogli izaći iz kuće od smrada po trulim jajima, nalik na sumporovodik. Pluća su nas boljela, peklo je i grizlo za nos i oči, svi su se u kuće pozatvarali,' rekao je čitatelj

Stanovnici Novog i Starog Jelkovca i sesvetskih Selnica u petak navečer počeli su osjetiti nepodnošljivi smrad trulih jaja koji se širio sesvetskim područjem.

- Od 18 sati pa do ponoći nije se dalo izaći iz kuće od smrada po trulim jajima, nalik na sumporovodik. Pluća su nas boljela, peklo je i grizlo za nos i oči, svi su se u kuće pozatvarali. Nismo mogli prozore otvoriti od smrada - rekao je čitatelj za Sesvete danas.

Zagrebački vatrogasci izašli su na teren s jednim vozilom nakon dojave građana kako se snažan miris trulih jaja osjeti prolaskom uz tvrku Sava promet gdje nisu izmjerili nedopuštene vrijednosi plina, potvrdio je zapovjednik JVP Zagreb, Siniša Jembrih.

Daljnjom pretragom kruga tvrke Sava promet pronašli su visoku bocu koja pušta, kako kažu u izvješću, vjerojatno plin sumporovodik. Službe su poslale mjere zaštite i postupanja odgovornoj osobi.

Najčitaniji članci