Obavijesti

News

Komentari 197

Mali avion pao u dolini Neretve, poginuli djevojka i poduzetnik

Mali avion pao u dolini Neretve, poginuli djevojka i poduzetnik
5

Prema podacima Agencije za istraživanje nesreća, avion je pao kod Rogotina. Umrli su poduzetnik iz Komina Stipe Vlahović (57) i M.B. (23), studentica aeronautike

VIDEO

Mali avion s dvoje ljudi srušio se u srijedu ujutro u dolini Neretve kod Rogotina.

Županijski centar Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz Dubrovnika je dojavu o padu aviona primio u 8.40 sati. Prema podacima Agencije za istraživanje nesreća, poginuli su muškarac i žena. 

Večernji list neslužbeno doznaje da se radi o poduzetniku iz Komina Stjepanu Vlahoviću (57) i 23-godišnjoj M.B. iz Metkovića, studentici druge godine diplomskog studija aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti. Na preddiplomskom studiju bila je smjer civilni pilot, a ove je godine trebala diplomirati. Još nije potvrđeno tko je upravljao letjelicom.

Vlahović je zadobio prijelom vratne kralježnice, a M.B. frakturu lubanje. Liječnik Dragan Kontić, koji je prvi došao na mjesto nesreće, rekao je za Slobodnu Dalmaciju da je uzrok smrti najvjerojatnije unutarnje krvarenje.

Avion se srušio u polje mandarina, 500-tinjak metara od mosta u Rogotinu, na lijevoj strani rijeke Neretve. Radi se o neregistriranom zrakoplovu "kućne" izrade čiji let nije bio najavljen Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe. 

Svjedoci kažu da je zrakoplov letio nisko, malo iznad strujnih žica te da se pod pravim kutom srušio. Ne zna se je li zakačio visokonaponsku mrežu i zbog toga pao. Nagađa se i kako je uzrok nesreće nagla promjena smjera vjetra.

- Vidjela sam zrakoplov kako polijeće. Nakon 10-ak minuta, motor se ugasio i avion je pao. U šoku sam - rekla je Jolanda Vlahović za portal Dubrovnik.net

Policija osigurava mjesto događaja.

Stipe Vlahović Pačo bio je inovator i, prema pričama Kominjana, sam je napravio i sklopio zrakoplov u kojemu je poginuo. Njegov prijatelj Denis Blažević ispričao je Dubrovnik.net kako je Pačo bio vrstan poznavatelj aeronautike te da su on i M.B. danas krenuli pustiti bumbare za oprašivanje.

>>> Uskoro više...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 197

VIDEO

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka

Do kraja tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, s kišom i grmljavinom. Na snazi je i žuti meteoalarm za dvije regije zbog nevremena
Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)
POLICIJA TRAŽI SVJEDOKE

Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)

Pješak je prelazio kolnik Selske ceste na obilježenom pješačkom prijelazu dok je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo. Policija poziva eventualne svjedoke s korisnim informacijama da se jave na 192