Obavijesti

News

Komentari 3

U drugi krug prolazi sunce, ali i niže temperature. Božić suh!

U drugi krug prolazi sunce, ali i niže temperature. Božić suh!
4

Za razliku od kandidatkinja i kandidata na izborima - vrijeme u Hrvatskoj sljedećih dana ne možemo birati. Ali mu se možemo prilagoditi. U nastavku tjedna bit će većinom suhom, ali i hladnije

VIDEO

Nakon vremenski mnogima nepovoljnog vikenda s često obilnom kišom, ponegdje i nevremenom, u gorju ponegdje i snijegom, početkom tjedna slijede stabilniji i mirniji dani, iako posvuda ne i suhi, ali svakako sunčaniji od prošlih. A i hladniji, u unutrašnjosti uz gdjekoji jutarnji 'minus'.

 U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj, vrijeme još ostati za mnoge nepovoljno. Prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak, uz koji će temperatura biti između 5 i 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj kiša će do jutra prestati, a zatim umjereno do pretežno oblačno. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura od 9 do 12 °C.

I u gorju i na sjevernom Jadranu u noći prestanak oborine, a danju postupno smanjenje naoblake, najprije na sjevernom Jadran. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak uz malo i umjereno valovito more.

U Dalmaciji promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a u početku još mjestimice kiša, uglavnom prema otvorenom moru. Sjeverozapadnjak većinom umjeren, a more uglavnom umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C.

Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske - u početku još mjestimice kiša, uglavnom poslijepodne sunčana razdoblja, a sjeverozapadnjak umjeren i jak. Najviša temperatura oko 15 °C."

U nastavku tjedna većinom suho, ali hladnije

'U unutrašnjosti tijekom blagdana uglavnom suho, te djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U noći s Badnjaka na Božić te s Božića na blagdan sveta Stjepana postoji mogućnost za ponegdje malo kiše. Vjetar slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Ujutro hladnije, na zapadu ponegdje uz slab mraz, a danju do četvrtka bez veće promjene. U petak je ponovno vjerojatna kiša, a zatim bi najprije u gorju moglo biti i snijega jer će vjerojatno još jače zahladiti.

Na Jadranu tijekom božićnih blagdana sunčanije nego u ponedjeljak, pa će većinom prevladavati sunčano. No uz prolazno više oblaka tijekom Badnje večeri i noći mjestimice je moguća kratkotrajna slaba kiša. Većinom će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, a u četvrtak bura. U petak prolazno oblačnije uz jugo i kišu, a zatim razvedravanje i opet bura. Temperatura zraka malo niža, ponajprije jutarnja, a idućeg vikenda i dnevna.', prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

HAK: U prekidu samo neke katamaranske i trajektne linije

Zbog vjetra u prekidu su: katamaranske linije: Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i trajektne linije: Ubli-Vela Luka-Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.