Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

U DVD-u Našice spašavaju imovinu i natalitet Hrvatske

Za uspomenu su se svi fotografirali pored crvenog vatrogasnog vozila, a fotografije će pokazati djeci kad odrastu, koja su prije nego njihovi očevi postali članovi vesele vatrogasne družine

Foto: Marijan Gajski/Našice.com
10 komentara

U Našicama je pravi “baby boom”, a izazvali su ga tamošnji vatrogasci. Malo se koje dobrovoljno vatrogasno društvo može pohvaliti takvom produktivnošću svojih pripadnika kao DVD Našice.

Ovih su dana osvanule fotografije vrijednih vatrogasaca koji su spremni gasiti požare svake vrste, pa i one kod kuće. Čak njih šest su u razmaku od samo nekoliko mjeseci postali očevima. Jedan od njih, Josip Čolić (35), sa suprugom Marinom dobio je blizance Ritu i Lovru (12 mjeseci). Silvijo (28) i supruga Martina Vuković dobili su kćer Hanu (9 mjeseci), Vedran (31) i Meri Kanđera imaju sina Lukasa (12 mjeseci), Darko (33) i Tajana Anđelić imaju Jakova (5 mjeseci), Domagoj (28) i Sandra Živadinović sina Petra (3 mjeseca) te Robert (28) i Ružica Hren kćer Loru (13 mjeseci)

Svi su oni prije dvadesetak godina kao golobradi dječaci došli u DVD te odmalena učili kako pomagati drugima u nevolji i spasiti njihovu imovinu od vatre ili bilo koje druge opasnosti. Dežurstva i intervencije su njihov način života, koji žive zajednički, uzajamno se čuvajući, družeći kad god to uspiju, a nadaju se da će zajednička druženja nastaviti i njihova djeca. Mladi su, puni života, jer najmlađima od njih je 28, a najstarijima 35 godina. Nikakve razlike u godinama ne vide i uvijek su jedan za sve, svi za jednog.

U DVD-u Našice nerijetko se pohvale svojim vatrogascima koji su svi u navalnim redovima. Kažu nema tog požara koji oni ne mogu ugasiti.

- Očito je bila dobra protupožarna sezona i odgovorili su svojim zadaćama - kažu u DVD-u Našice.

Za promociju “baby booma” dali su za svoju djecu tiskati prigodne majice na kojima piše “Moj je tata vatrogasac, a koju supermoć ima tvoj“, jer time žele potaknuti kolege po šmrku iz Hrvatske da krenu njihovim putem, jer vatrogasci su ti koji spašavaju imovinu drugih, pa ako je potrebno čak i natalitet.

Za uspomenu su se svi fotografirali pored crvenog vatrogasnog vozila, a fotografije će pokazati djeci kad odrastu, koja su prije nego njihovi očevi postali članovi vesele vatrogasne družine.

- Ima nas tridesetak, što profesionalnih, što dobrovoljnih članova. Uglavnom, svi smo kao velika obitelj i uzajamno se pomažemo. Kad god imamo priliku mimo dežurstva za druženje ili kad nismo na intervenciji, to rado činimo. Ovih dana smo u posebnom raspoloženju zbog naših nogometaša u Rusiji jer na pragu smo da postanemo prvaci svijeta. Tako i treba jer smo zaslužili. Utakmicu između Hrvatske i Engleske nismo zajedno gledali, jer jedni su bili na dežurstvu, dok su drugi utakmicu pratili u krugu svojih obitelji. 
Vjerujem da ćemo finale zajedno pratiti, mada ni tad nećemo svi biti zajedno, jer neki od kolega su na dežurstvu na Jadranu. Neka gore naša srca! To je najljepši plamen koji čovjek u sebi nosi, tu vatru nećemo gasiti - rekao je Silvijo Vuković, voditelj smjene u DVD-u Našice.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message