Obavijesti

News

Komentari 10

U DVD-u Našice spašavaju imovinu i natalitet Hrvatske

U DVD-u Našice spašavaju imovinu i natalitet Hrvatske
1

Za uspomenu su se svi fotografirali pored crvenog vatrogasnog vozila, a fotografije će pokazati djeci kad odrastu, koja su prije nego njihovi očevi postali članovi vesele vatrogasne družine

VIDEO

U Našicama je pravi “baby boom”, a izazvali su ga tamošnji vatrogasci. Malo se koje dobrovoljno vatrogasno društvo može pohvaliti takvom produktivnošću svojih pripadnika kao DVD Našice.

Ovih su dana osvanule fotografije vrijednih vatrogasaca koji su spremni gasiti požare svake vrste, pa i one kod kuće. Čak njih šest su u razmaku od samo nekoliko mjeseci postali očevima. Jedan od njih, Josip Čolić (35), sa suprugom Marinom dobio je blizance Ritu i Lovru (12 mjeseci). Silvijo (28) i supruga Martina Vuković dobili su kćer Hanu (9 mjeseci), Vedran (31) i Meri Kanđera imaju sina Lukasa (12 mjeseci), Darko (33) i Tajana Anđelić imaju Jakova (5 mjeseci), Domagoj (28) i Sandra Živadinović sina Petra (3 mjeseca) te Robert (28) i Ružica Hren kćer Loru (13 mjeseci)

Svi su oni prije dvadesetak godina kao golobradi dječaci došli u DVD te odmalena učili kako pomagati drugima u nevolji i spasiti njihovu imovinu od vatre ili bilo koje druge opasnosti. Dežurstva i intervencije su njihov način života, koji žive zajednički, uzajamno se čuvajući, družeći kad god to uspiju, a nadaju se da će zajednička druženja nastaviti i njihova djeca. Mladi su, puni života, jer najmlađima od njih je 28, a najstarijima 35 godina. Nikakve razlike u godinama ne vide i uvijek su jedan za sve, svi za jednog.

U DVD-u Našice nerijetko se pohvale svojim vatrogascima koji su svi u navalnim redovima. Kažu nema tog požara koji oni ne mogu ugasiti.

- Očito je bila dobra protupožarna sezona i odgovorili su svojim zadaćama - kažu u DVD-u Našice.

Za promociju “baby booma” dali su za svoju djecu tiskati prigodne majice na kojima piše “Moj je tata vatrogasac, a koju supermoć ima tvoj“, jer time žele potaknuti kolege po šmrku iz Hrvatske da krenu njihovim putem, jer vatrogasci su ti koji spašavaju imovinu drugih, pa ako je potrebno čak i natalitet.

Za uspomenu su se svi fotografirali pored crvenog vatrogasnog vozila, a fotografije će pokazati djeci kad odrastu, koja su prije nego njihovi očevi postali članovi vesele vatrogasne družine.

- Ima nas tridesetak, što profesionalnih, što dobrovoljnih članova. Uglavnom, svi smo kao velika obitelj i uzajamno se pomažemo. Kad god imamo priliku mimo dežurstva za druženje ili kad nismo na intervenciji, to rado činimo. Ovih dana smo u posebnom raspoloženju zbog naših nogometaša u Rusiji jer na pragu smo da postanemo prvaci svijeta. Tako i treba jer smo zaslužili. Utakmicu između Hrvatske i Engleske nismo zajedno gledali, jer jedni su bili na dežurstvu, dok su drugi utakmicu pratili u krugu svojih obitelji. 
Vjerujem da ćemo finale zajedno pratiti, mada ni tad nećemo svi biti zajedno, jer neki od kolega su na dežurstvu na Jadranu. Neka gore naša srca! To je najljepši plamen koji čovjek u sebi nosi, tu vatru nećemo gasiti - rekao je Silvijo Vuković, voditelj smjene u DVD-u Našice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"