Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U dvije godine od pripravnika do pozicije direktora

Želimir Kovačević, 29-godišnji je direktor logistike, koji je napredovao do ove pozicije u samo dvije i pol godine rada u Jadranka trgovini na otoku Lošinju i najmlađi je direktor u društvu

Foto: SANDRO-TARIBA

Kada sam završio logistiku na Pomorskom fakultetu u Rijeci, tražio sam posao u struci. Čuo sam pozitivne stvari o Jadranka trgovini i to su bila prva vrata na koja sam pokucao.“, tako 29-godišnji Želimir Kovačević započinje svoje iskustvo o dosadašnjoj karijeri u Jadranka trgovini, tvrtki koja posluje u sklopu Jadranka grupe, najvećeg poslodavca na otocima Cresu i Lošinju. „Odmah su mi pružili priliku i primili me na stručno osposobljavanje. Za vrijeme osposobljavanja prošao sam većinu odjela i radio u prodaji, nabavi i transportu, gdje sam ostao sve do danas. To mi je iskustvo omogućilo da upoznam sve važne procese koji se odvijaju u velikoj organizaciji kao što je Jadranka.

Želimir kaže da mu je na prvom poslu nakon studija bilo važno od samog početka imati kvalitetan odnos s kolegama. Osim toga, veliku ulogu u tome gdje započeti svoju profesionalnu karijeru imala je činjenica da može napredovati. „Svake sam godine napredovao. Prvo sam krenuo kao voditelj logistike, a sada sam direktor. Jadranka trgovina ulaže u svoje zaposlenike. Svake godine ih dodatno educira, počevši od manjih informatičkih tečajeva pa do specijalističkih znanja vezanih uz menadžment.“, kaže Želimir.

Foto: SANDRO-TARIBA

Za zadovoljstvo na poslu, smatra, potrebno je raditi ono što se voli, a jednako bitnim smatra radno okruženje koje treba biti pozitivno i dinamično. „Niti jedan dan nije isti jer svaki sa sobom donosi nešto novo. Najveća mi je nagrada kada moji zaposlenici i ja na kraju dana idemo sretni doma, kada znamo da su naši partneri dobili sve što su naručili i da su nam kupci zadovoljni. Za vrijeme sezone puno se radi, ali kada se posao završi i svi se okupimo nakon radnog dana, znamo da smo sve prošli i dobro odradili. Nisam nikada mogao ni zamisliti da bih mogao biti ovako zadovoljan svojim poslom i kvalitetnim ljudima kakve imam u timu.

Foto: Jadranka hoteli d.o.o.

U Jadranka trgovini nastoje sezonskim zaposlenicima osigurati radne uvjete koji su u skladu s onima koje imaju i njihovi stalni zaposlenici. Ti uvjeti su jednaki, ili čak i iznad prosjeka, onima u industriji u Hrvatskoj. Uz beneficije, kao što su osiguran smještaj, jedan topli obrok, naknade troškova prijevoza kući i sanitarnog pregleda, osigurani su dodaci na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, dvokratni rad te pravo na godišnji odmor. Dodatno, omogućeno im je stjecanje iskustva uz iskusne i stručne mentore te dodano obrazovanje, a uključeni su i u program nagrađivanja. Sezonski zaposlenici imaju pravo i na prigodnu nagradu za rad duži od tri mjeseca. „Plaća nam uvijek stiže na vrijeme. Mislim da su i naši zaposlenici zadovoljni jer nam se svake godine redovito vraćaju.“

Jadranka trgovina d.o.o. jedna od vodećih trgovačkih kuća na kvarnerskim otocima koja se bavi veleprodajom i maloprodajom te proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda. Zapošljava 175 zaposlenika tijekom cijele godine, a za vrijeme turističke sezone taj broj naraste i do 320, što je čini jednim od važnijih privrednih subjekata na otocima Lošinju i Cresu. Danas se više no ikad traže i posebno cijene kvalitetno obrazovani te motivirani ljudi, stoga je Jadranka u potrazi za svojim novim sezonskim zaposlenicima. Prva prilika za to bit će 20. 11. u vukovarskoj podružnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a zatim i u Osijeku, Đakovu, Vinkovcima te Županji. Sve detalje o natječajima za zapošljavanje u Jadranka grupi  provjerite na www.jadranka.hr/karijere.
 

Tema: Promo sadržaj

Message