News

Komentari 1

U eksploziji kamiona u južnom Afganistanu ranjeno 33 ljudi

U eksploziji kamiona u južnom Afganistanu ranjeno 33 ljudi

Najmanje je 33 ljudi ranjeno u eksploziji kamiona-bombe u afganistanskoj južnoj pokrajini Kandaharu u ponedjeljak, rekli su dužnosnici.

Kamion pun eksploziva detoniran je u 10.25 sati po lokalnom vremenu (5.55 sati GMT) pored ureda guvernera okruga i policijskog sjedišta u pokrajinskom okrugu Damanu, rekao je glasnogovornik pokrajinskog guvernera Bakir Ahmadi za dpa.

"Sedmero djelatnika civilnih vlasti, dva vojnika, devet policajaca i 15 civila iz obližnjih kuća ranjeno je u eksploziji", rekao je Ahmadi.

Dužnosnici su rekli da ih je većina lakše ranjena. Osobe koje su teže ranjene prevezene su u bolnicu.

Drugi dužnosnik rekao je za dpa da je u eksploziji ranjen i policijski zapovjednik.

Policijsko sjedište i ured guvernera okruga djelomično su oštećeni.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za incident.

Afganistanska vlada i predstavnici talibana prošli tjedna su postigli preliminarni dogovor o mirovnim pregovorima, što je njihov prvi pisani sporazum u 19 godina rata, a dogovor su pozdravile Sjedinjene Države kao priliku za zaustavljanje nasilja.

Završetak mirovnog procesa s talibanima omogućit će afganistanskoj vladi da se posveti borbi protiv džihadističke skupine Islamske države (IS).

U Afganistanu se zadnjih mjeseci ponovo rasplamsalo nasilje. IS je preuzeo odgovornost za niz napada, pa tako i na kabulsko sveučilište početkom studenog u kojemu su ubijene 22 osobe.

Najčitaniji članci