Obavijesti

News

Komentari 9

U Gunji 111 zgrada opasno za život, teško stanje u Kostajnici

U Gunji 111 zgrada opasno za život, teško stanje u Kostajnici
11

U četvrtak je građevinska inspekcija utvrdila da je 41 zgrada opasna za život, a u srijedu ih je obilježila još 70. Hrvatsku Kostajnicu posjetila je ministrica kulture

VIDEO

Građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja označila je tijekom današnjeg nadzora mehaničke otpornosti i stabilnosti zgrada koje su bile izložene djelovanju vode na području Gunje 41 zgradu opasnom po život, uz 70 zgrada označenih u srijedu, proizlazi da je u dva dana nadzora u Gunji 111 zgrada označenih opasnima po život. 

U četvrtak je Građevinska inspekcija nadzirala zgrade u Ulici braće Radića, Ljudevita Gaja, bana Josipa Jelačića, Antuna Branka Šimića, Kolodvorskoj i Graničarskoj ulici. 

Tijekom sutrašnjeg dana nadzor je planiran u Ulici Tunje Pejića, Matije Gupca, Ante Starčevića, Matije Antuna Relkovića, Ruđera Boškovića, Maka Dizdara, Miroslava Krleže i Jure Kaštelana. U Gunji je prema kartama Državne geodetske uprave 3900 zgrada bilo izloženo djelovanju vode. Nadzor će trajati do kraja ovog tjedna. Potpuni i konačni rezultati nadzora bit će objavljeni početkom idućeg tjedna. 

Poplave oštetile vrijedne objekte u Hrvatskoj Kostajnici

U povijesnoj jezgri Hrvatske Kostajnice, nedavne poplave su ostavile goleme štete. Samo sanacija povijesnog objekta Hrvatskog doma  u kojem je bila knjižnica, stajat će više od 8  milijuna kuna.  Koliko će stajati sanacija ostalih najvrijednijih povijesnih objekata u gradskoj jezgri još uvijek se procjenjuje. 

U četvrtak ministrica kulture Andrea Zlatar Violić posjetila je Hrvatsku Kostajnicu i uvjerila se u razmjere štete. 

-Za saniranje kulturne i povijesne građe i objekata u Hrvatskoj Kostajnici i drugdje tražit  ćemo pomoć UNESCO-a, kazala je ministrica.

-Ovakve  poplave nije bilo 50 godina, a u kratkom vremenu voda se izlila i poplavila unutrašnjost najvrijednijih  objekata u kojima je, među ostalim bila i knjižnica od koje je ostalo malo neoštećenih  knjiga - izvijestio je gradonačelnik  Hrvatske Kostajnice, Tomislav Paunović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.