Obavijesti

News

Komentari 61

'U Hrvatskoj svi napreduju do granica svoje nesposobnosti'

'U Hrvatskoj svi napreduju do granica svoje nesposobnosti'
1

Kandidat HSS-a, HSLS-a i Zelene liste za gradonačelnika Zagreba predstavio je svoj izborni program u skraćenoj verziji, a detalje na 100 stranica objavit će na internetu

VIDEO

Vladimir Ferdelji predstavio je svoj izborni program za lokalne izbore. On je kandidat za gradonačelnika liste HSLS-a, HSS-a i Zelene liste, a za njegovog zamjenika kandidiraju se Vjekoslav Jeleč (HSLS) i Nenad Matić (HSS). Program je u skraćenom obliku predstavio javnosti, a detaljni će se moći naći na njegovoj internetskoj stranici, i to na stotinjak stranica. Također, program će dva mjeseca biti otvoren za komentare i prijedloge te će nakon toga predstaviti i finalnu verziju.

- Zagreb se mora razvijati po principu održivog razvoja, i to na stupovima gospodarskog razvoja, urbano-infrastrukturnog razvoja i upravljanja resursima - rekao je Ferdelji te naglasio da se gospodarstvo mora rasteretiti, a malo poduzetništvo i obrtništvo podupirati. Četiri dugoročna projekta koje planira ostvariti su Zagreb na Savi, rješavanje problema gospodarenja otpadom, informatizacija gradske uprave i racionalno upravljanje gradskom imovinom.

- Sve gradske službe moraju biti servis građana. Je li servis građana kada na operaciju morate čekati šest mjeseci i više i pitati se hoćete li ju doživjeti? Je li servis građana čekanje u redu za šalter dva sata da bi vam rekli da se vratite za sedam dana? Administracija mora rješavati probleme građana, a ne ih stvarati - rekao je Ferdelji. 

Najavio je da će se o svim dugoročnim odlukama, odnosno onima za čiju će realizaciju trebati više od jednog mandata odlučivati na referendumima kako bi se sljedeća vlast obvezala da taj projekt i završi.

- Kad sam prihvatio ovu kandidaturu odmah sam rekao kolegama iz sve tri stranke da neće biti stranačkog kadroviranja. Cijela zemlja funkcionira po principu "svi napreduju do granica svoje nesposobnosti". Ako se to promijeni u Zagrebu, uskoro će se i cijela zemlja promijeniti, to je sigurno. Milanović i Čačić pričaju o nekakvim liderima i timovima. Nemojte biti naivni, pa kako će neki klinac voditi tim velikih stručnjaka - kritizirao je Ferdelji.

- Premijer kaže da nećemo izgubiti ni jedno radno mjesto u administraciji pa onda zatvori brodogradilišta, Dioki, Gredelj, itd. Mi imamo preveliku administraciju i ona ne može funkcionirati - rekao je te dodao da je ljudima dosta crvenih i crnih.

- U ovoj zemlji ne postoje samo oni, već ima i normalnih ljudi - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH