Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

'U ime obitelji' traži neradnu nedjelju za radnice u dućanima

Žene zaposlene u trgovinama u Hrvatskoj u mnogo lošijem položaju nego njihove kolegice u drugim državama EU koje nam premijer Plenković često daje za primjer, navodi Udruga

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
52 komentara

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga U ime obitelji pozvala je u subotu hrvatsku Vladu i Sabor da "prestanu sudjelovati u nasilju nad ženama - prisilnom i najčešće neplaćenom radu nedjeljom" te promjenom zakona osiguraju neradnu nedjelju za više od 100 tisuća radnica zaposlenih u trgovinama.

Udruga podsjeća kako godinama upozorava Hrvatski sabor i Vladu "na činjenicu da rad nedjeljom u trgovinama diljem Hrvatske predstavlja veliku društvenu nepravdu za više od 180 tisuća zaposlenih u trgovinama, od čega su više od 100 tisuća žene, supruge i majke koje taj dan ne mogu provesti sa svojom obitelji i djecom te su ekonomski izrabljivane".

"Podaci Eurostata pokazuju da oko 35 posto žena zaposlenih u trgovinama radi nedjeljom, a osam posto svake nedjelje. Time su žene zaposlene u trgovinama u Hrvatskoj u mnogo lošijem položaju nego njihove kolegice u drugim državama EU koje nam premijer Plenković često daje za primjer", navodi U ime obitelji. 

 "Majke, osobito majke s više djece i samohrane majke, najdiskriminiranije su skupine u Hrvatskoj", poručuje udruga.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message