Obavijesti

News

Komentari 0

Sanader se ukazao u Saboru pa ga deset minuta "parkirali"

Sanader se ukazao u Saboru pa ga deset minuta "parkirali"
13

KAOS U SABORU: Luka Bebić je bivšeg premijera Sanadera smjestio među SDP-ovce. Sa svog mjesta ga je digla Željka Antunović. Premještali su ga tri puta

VIDEO

Iako sam odlučio potpuno se povući iz hrvatske politike, nevjerojatni razvoj događaja poslje mog odlaska iz politike praktički me natjerao da aktiviram mandat, rekao je Ivo Sanader o razlozima svog povratka u Sabor.

- Nadam se da ću zajedno s kolegama u Saboru doći do razloga koji su doveli do ovih nevjerojatnih i nedemokratskih razvoja događaja koji su apsolutno neprimjereni europskim demokratskim standardima i u bilo kojim demokratskim zemljama i dalje od Europe, dakle u svijetu - izjavio je bivši premijer. Nije želio pojasniti koji su to 'nevjerojatni događaji', ali ni odgovoriti hoće li dići ruku za izglasavanje nepovjerenja svojoj nasljednici premijerki Jadranki Kosor. Nakon toga je otišao u saborski restoran.

Zastupnici: Hoće li doći?

Hoće li se Ivo pojaviti, šaputali su zastupnici u petak na početku saborske sjednice. Dolazak zastupnika Ive Sanadera bila je glavna tema, no zastupniku Ivi Sanaderu nije bilo ni traga ni glasa. Nešto iza 12 sati Sabor je većinom glasova odlučio aktivirati saborski mandat bivšem premijeru. Predsjednik Sabora Luka Bebić istaknuo je kako će novi zastupnik sjediti na mjestu Željane Podrug dok se ne odluči drugačije.

Sanaderov dolazak izazvao kaos

Dok su zastupnici nastavili raspravu, pred Saborom je nastala strka. Sanader je stigao. Ušetao je sa smješkom na licu i novinarima dobacio: "Dugo me nije bilo!". Sanadera su upitali da li zna što mu HDZ-ovci spremaju, na što je im je on rekao: 'Nemam pojma'.  Sanader je prvo došetao do predsjednika Sabora Luke Bebića i upitao ga gdje će sjesti. Barba Luka poslao ga je 'u osinje gnijezdo' među SDP-ovce. Oporba je prvo djelovala kao da je u šoku, a zatim se pobunila. Željka Antunović digla ga je iz klupe brzinom svjetlosti jer je zauzeo njeno mjesto. Mjesto gdje je Sanader trebao sjesti zauzela je pak Ana Lovrin po odluci Kluba HDZ-a. Ivo se maknuo jer su se SDP-ovci počeli prepirati sa Bebićem pa se je sjeo na mjesto kraj Nevia Šetića. No ni tamo nije bio na miru pa su ga na kraju preselili na mjesto Željane Podrug gdje je i trebao sjediti.

Bebić grmio na HDZ-ovce

Bebić se nastavio raspravljati sa HDZ-ovcima i Anom Lovrin koja je zauzela mjesto Sanaderu.

- Po našem poslovniku odluku o tome gdje tko sjedi donosi Predsjedništvo Sabora na prijedlog klubova. Kad taj prijedlog Kluba HDZ-a dođe na predsjedništvo za desetak dana onda ćemo konačno o tome odlučiti. Jel' jasno? - ustvrdio je Bebić.
Obrazloženje je potom ponudio i sam Andrija Hebrang (HDZ).

- Ja sam vam predložio ovakav razmještaj, ali vi niste htjeli sazvati Predsjeništvo Sabora. Da ste ga sazvali, imali bi naš prijedlog - rekao je čelnik klupa HDZ-a.

- Molim vas lijepo. Nije da nisam htjeo nego Predsjedništvo Sabora se nikad nije sastalo samo zbog toga gdje će tko sjediti pa se nije sastalo ni danas. Predsjedništvo će o tome donijeti odluku. Niti jedan klub ne može donijeti tu odluku - odbrusio je Bebić. Hebrang je potom povukao prijedlog HDZ-a o rasporedu sjedenja.

Prisegnuo bez pljeska

Ivo Sanader prisegnuo je ispred predsjednika Sabora Luke Bebića. Iako je običaj da se nakon prisege plješće novom zastupniku, u slučaju Sanadera ovacije su izostale. Zapljeskali su mu jedino Ivan Čehok, Josip Rošin i Mario Zubović, a pljesak se jedva čuo u sabornici.

Bebić umalo najavio Damira Polančeca

Predsjednik Sabora, očito rastresen zbog dolaska Sanadera, je prozivajući Damira Sesvečana umalo prozvao Damira Polančeca: "Molim predstavnika... predsjednika povjerenstva... odnosno... gospodina Damira Pol... Sveča... Sesvečana". Prije nekoliko tjedana mu je umjesto predsjednika Ive Josipovića izletjelo ime Ive Sanadera.

Eksluzivno! Dnevnik Ive S. otkriva: Veselim se Šeksu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"