News

Komentari 9

U Istri ni ne pomišljaju na prekid sezone zbog korone: Najviše gostiju upravo je tamo

U Istri ni ne pomišljaju na prekid sezone zbog korone: Najviše gostiju upravo je tamo

Turistički kapaciteti u turističkim odredištima poput Rovinja, Umaga, Medulina i Puli su popunjeni gotovo 80 posto od kampova preko hotela do privatnog smještaja. Očekuju i dobar turistički rujan

Istarska županija broji najviše gostiju, čak 270 tisuća. Prema statistici njemačkog instituta Rober Koch, ima i najbolju epidemiološku sliku od svih županija na Jadranu, piše HRT.

Turistički kapaciteti u turističkim odredištima poput Rovinja, Umaga, Medulina i Puli su popunjeni gotovo 80 posto. U Istri ni ne pomišljaju na prekid sezone zbog koronavirusa. 

Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije rekao je kako se Istra Dugo i intenzivno pripremala za ovu turističku godinu, što potvrđuje da suradnja između javnog i privatnog sektora dobro funkcionira.Kako kaže, epidemiološka situacija u Istri je iznimno dobra i ona je jedna od najboljih u Europi, a brojke koje se postižu, rezultat su dobre pripreme.

Tri grada u Istri dostigli su milijun noćenja, a to su Rovinj, Poreč, Medulin, a nakon nekoliko dana to će dostići i Umag, rekao je Ivošević.

- 28. 07. imali smo 8 tisuća više gostiju nego na isti dan prošle godine - naglasio je Ivošević i dodao kako očekuju i dobru posezonu. 

Neki su turisti u pokretu, a neki u kampu uživaju i 15-ak dana.Kampovi, jedni od aduta istarskog turizma, gotovo su popunjeni. U autokampu Stoja, u kojem trenutačno boravi oko 1600 gostiju, slogan "safe stay Croatia" nije mrtvo slovo na papiru.

Očekuju i dobar turistički rujan. Pula je trenutačno na 80% popunjenosti turističkih kapaciteta, od kampova preko hotela do privatnog smještaja.