News

Komentari 0

U Ivanić Gradu zbog istjecanja plina iz naftovoda morali su evakuirati teniski teren i hotel

U Ivanić Gradu zbog istjecanja plina iz naftovoda morali su evakuirati teniski teren i hotel

Zbog kvara na pupmnoj stanici gazolin je istjecao unutar balona teniskog terena u sklopu hotela “Sport”. Vatrogasci su rezali otvore na balonu kako bi ga prozračili, a došli su i djelatnici Plinacro-a

Zagrebačka policija izvijestila je da je u četvrtak 26. siječnja oko 23.15 sati u Ivanić-Gradu, na Etanskoj cesti, prema dosad prikupljenim informacijama, najvjerojatnije došlo do kvara naftovoda i istjecanja plina koji je ispunio balon za sport u sklopu sportsko-rekreacijskog centra. Preventivno su evakuirali zaposlenike i goste hotela koji se nalazi uz sami balon. U vremenu od 00.30 do 2.55 sati bila je zatvorena Etanska cesta. U tijeku je sanacija plinovoda.

O istom događaju izvijestila je i Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ). Kažu kako je u četvrtak u 23.10 sati, Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Zagrebačke županije zaprimio dojavu o istjecanju plina u Ivanić - Gradu. Radilo se o istjecanju gazolina unutar balona teniskog terena u sklopu hotela “Sport”, piše Novi list.

- Mjerenjem koncentracije plina unutar balona vatrogasci su utvrdili prisutnost od 100 posto te je isključena struja na najkritičnijim mjestima. Daljnjim mjerenjem utvrđeno je kako vrijednosti prisutnog plina ne opadaju te se pristupilo rezanju otvora na balonu kako bi se prostor ventilirao. Iz sigurnosnih razloga evakuirani su gosti hotela, a policija je zatvorila Etansku cestu za promet - priopćili su iz HVZ.

Prema trenutno dostupnim podacima nema ozlijeđenih osoba. Na mjesto događaja stigli su i djelatnici Plinacro-a koji su pronašli pumpnu stanicu na kojoj dolazi do istjecanja gazolina te je isključili iz struje. Na tehničkoj vatrogasnoj intervenciji bilo je angažirano kumulativno 12 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad. Intervencija vatrogasaca je još u tijeku te su na mjestu događaja na dežurstvu dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Ivanić-Grad.

Najčitaniji članci