Obavijesti

News

Komentari 10

'U jesen dolazi kriza koja će biti puna gora nego ona 2009.'

'U jesen dolazi kriza koja će biti puna gora nego ona 2009.'
1

HDZ je vrlo dobro savladao povlačenje novca iz EU fondova i taj novac ide njihovim gradonačelnicima i načelnicima, a ne građanima. Korupcija je postala sistemska i to je problem svih, ocijenio je

VIDEO

Stranke Demokrati i Hrvatski laburisti u nedjelju su pozvale građane da izađu na parlamentarne izbore te glasaju za one koji će zastupati dobrobit i interes hrvatskih radnika, a ne za one koji su, kao do sada, zastupali svoje interese.

Na konferenciji za novinare "Parlamentarni izbori 2020" predsjednik Demokrata Mirando Mrsić rekao je da konferenciju održavaju u 10 i 10 sati jer će idući tjedan predstaviti svoj politički program "10 i 10 za Hrvatsku, koji je osmišljen za gospodarski oporavak zemlje".
Mrsić je ocijenio da trenutno vodeće stranke ne misle previše o potresom razrušenom gradu jer su dopustili da se raspusti Sabor bez da riješe pitanje oštećenih objekata u Zagrebu, pa je simbolično i održana konferencija ispred Osnovne škole Miroslav Krleža na Kaptolu. Upozorio je da većina stranaka obećava da će stanje u državi nakon epidemije koronavirusa biti jednako kao prije, što nije istina.
"Nitko ne govori da nam u jesen dolazi kriza koja će biti puna gora nego ona 2009. godine. Stranke u kampanji najavljuju da će sniziti poreze da će teći med i mlijeko, no ja vam poručujem da neće biti dobro. Ne slušajte one koji vam nude bajke, nego one koji nude realnost", poručio je i pozvao građane da izađu na izbore te glasaju za one koji nisu korumpirani.
"Izaberite one koji će predstavljati radnike, koji će štititi vaš rad i plaću, sve ono što su vaše vrijednosti", rekao je Mrsić. Obećao je da će njihova koalicija uvijek govoriti ono što građane uistinu čeka i prema tome reagirati te davati rješenja.
Sljedeći tjedan, najavio je, predstavit će program za "spašavanje Hrvatske". Osvrnuvši se na najavu premijera Andreja Plenkovića, koji je kazao da u Hrvatsku iz EU fondova stiže deset milijardi eura, rekao je da će taj novac doći tek u siječnju iduće godine, "a kao i ranije, otići zna se kome".

Mrsić: Koalicija SDP-a ne nudi ništa novo, najavljuju obećanja
Mrsić: Koalicija SDP-a ne nudi ništa novo, najavljuju obećanja


"HDZ je vrlo dobro savladao povlačenje novca iz EU fondova i taj novac ide njihovim gradonačelnicima i načelnicima, a ne građanima. Korupcija je postala sistemska i to je problem svih", ocijenio je. 

Osvrćući se na obećanja oporbe, da će povisiti minimalne plaće i slična primanja, Mrsić je upitao Restart koaliciju gdje će iznaći novac za to.
Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada David Bregovac upozorio je kako su ruralna područja zapostavljena, što oni žele promijeniti. 
"Vladajuće trenutno ne interesira vlast, nego idući mandat kako bi sami preživjeli", rekao je istaknuvši da su interesi radnika zapostavljeni. Kao primjer naveo je da je pomoć u vrijeme koronakrize išla kladionicama koje imaju veliku dobit, a zapostavljani su oni kojima je pomoć zaista trebala
"Nitko ne zastupa radnike. Novac koji je podijelila Vlada, u smislu očuvanja radnih mjesta, većinom nije ni došla do radnika ili je došao samo mali dio", ustvrdio je.

Tomašević: Zgrada gradskog poglavarstva neuporabljiva za javni interes

Predstavnici koalicije Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Za grad, Radnička fronta i ORaH zalijepili su u nedjelju crvenu naljepnicu na zgradu gradske uprave, a Tomislav Tomašević poručio je da je nakon 20-godišnje uprave Milana Bandića neuporabljiva za javni interes.

"Ova zgrada iza nas, dok god je Milan Bandić u njoj, neuporabljiva je za javni interes zbog nesposobnosti i zbog korupcije. Dok god je Bandić i njegova klika u njoj, to će biti tako", rekao je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš!.

Na konferenciji za novinare koalicije Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Za grad, Radnička fronta i ORaH, Tomašević je izrazio uvjerenje da Milan Bandić, najkasnije u ovo doba sljedeće godine, više neće biti zagrebački gradonačelnik.

"Prije tri godine kada smo ušli u gradsku skupštinu, obećali smo građanima da nakon toga više ništa neće biti isto. Bandić je na koljenima, vjerujemo da su mu ovo zadnji dani, a kada uđemo u Sabor jednako ćemo se tako boriti za Zagreb, da ga uvedemo u 21. stoljeće i konačno maknemo Bandića s vlasti", poručio je Tomašević.

Tomašević: 'Diler štandova se uplašio da će ga HDZ napustiti'
Tomašević: 'Diler štandova se uplašio da će ga HDZ napustiti'

Tomašević i predstavnici koalicije i fizički su zalijepili crvenu naljepnicu na ulazna vrata gradskog poglavarstva, koju su zaštitari odmah potom skinuli, a razvili su i transparent s natpisom "Neuporabljivo za javni interes zbog korupcije i nesposobnosti".

Borić: Rebalans proračuna za besmislenih dva posto

Potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić osvrnula se na rebalans gradskog proračuna o kojemu se raspravlja na sjednici Gradske skupštine 9. lipnja, i ocijenila da je smanjen za besmislenih dva posto, u onim dijelovima u kojima ne bi trebao biti.

"Gradonačelnik i uprava tvrde da zbog dvije katastrofe - pandemije i potresa da se proračun treba smanjiti kako bi se štete koje su nastale sanirati. O trećoj šteti nisu govorili, a to je upravljanje Zagrebom", proučila je Borić. 

Dodala je da će se u proračunu smanjiti za programe iz kulture, osobe s invaliditetom i za ljudska prava kako bi se utišali glasovi građana.

Urša Raukar-Gamulin istaknula je kako bi odgovoran i sposoban gradonačelnik, dočekao Dan grada Zagreba sa završenim hitnim sanacijama na krovovima grada, maknutim opasnim dimnjacima koji prijete urušavanjem, vraćanjem tople vode visokom postotku građana, transparentnim registrom štete i jasnim kriterijima za sve one kojima je potrebna subvencija najamnine ili gradski stan na korištenje.

"Bandić je neodgovoran i nesposoban gradonačelnik koji je Dan grada Zagreba dočekao s 20-ak tisuća raseljenih građana, s 15-ak tisuća građana  koji dan danas nemaju tople vode,s nekoliko tisuća tisuća građana čija je sudbina neizvjesna jer su ostali bez jedinog krova na glavom", poručila je dodavši da je Bandić pao na velikom i teškom ispitu, a da popravka nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..