News

Komentari 61

U kontroli jet skijeva na obali danas naplaćeno 307.534 kuna kazni, najviše u Puli i Splitu

U kontroli jet skijeva na obali danas naplaćeno 307.534 kuna kazni, najviše u Puli i Splitu

Ministarstvo je krenulo u provedbu akcije nakon niza nesreća, pa i tragičnih slučajeva na moru u kojima su sudionici bili upravo vozači vodenih skutera

Ministarstvo mora i prometa danas je provelo akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru "Jet ski 2021" od 11.00 do 18.00 sati na području svih osam lučkih kapetanija. U akciji je na licu mjesta naplaćeno ukupno 307.534,00 kuna kazni, dok se kazne za vlasnike koncesijskih odobrenja naplaćuju posebno putem prekršajnih prijava.

Akcija je posebnu pažnju posvetila kontroli glisira li se na udaljenosti manjoj od propisane Pravilnikom o sigurnosti pomorske plovidbe. Provjeravalo su se i koncesijska odobrenja vezana uz iznajmljivanje osobnih plovila na vodomlazni pogon kao i korištenja tih plovila. Posebni naglasak je i na tehničkoj ispravnosti plovila i načinu primopredaje jet-skijeva, odnosno je li osoba koja je unajmila skuter osposobljena na upravljanje istim.

Eid al-Adha in Egypt

Najviše kazni naplaćeno je u Puli u iznosu od 92.800 kuna, zatim u Splitu 73.300, u Rijeci 49.500, u Dubrovniku 34.450, u Zadru 25.334, u Šibeniku 15.800, u Senju 14.350, te u Pločama 2.000 kuna.

Ministarstvo je krenulo u provedbu akcije nakon niza nesreća, pa i tragičnih slučajeva na moru u kojima su sudionici bili upravo vozači vodenih skutera.

Najstrašnija tragedija dogodila se ovaj tjedan u Marini nedaleko od Trogira gdje je u sudaru jet-skija i jedrilice život izgubila 41-godišnja Njemica. Teško je ozlijeđena 15-godišnjakinja koja je bila s njom na skuteru, dok je mlađa djevojčica zadobila lakše ozljede.

Taj isti dan 26-godišnja državljanka Francuske teško je ozlijeđena te je helikopterom s Hvara prebačena u KBC Split. Na nju je, dok je kao putnica sjedila na zaustavljenom skuteru, naletio drugi jet-ski kojim je također upravljala francuska državljanka, 27-godišnjakinja. Nekoliko dana ranije na Korčuli je na isti način stradao mladić kojemu je u naletu drugog skutera teško ozlijeđena ruka...

Najčitaniji članci