Obavijesti

News

Komentari 4

'U Kraljevskom medu nema tadalafila, prošao je ispitivanja'

Duboko nas zabrinjava praksa u Hrvatskoj da se prvo nepobitno utvrdi ispravnost proizvoda, a potom ga se nakon uspjeha i rasta udjela na tržištu zabrani, kažu

VIDEO

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede objavilo kako povlači iz prodaje proizvod "Kraljevski med", roka valjanosti veljača 2016., zemlje podrijetla Kina, uvoznika Medivital Pharm iz Zagreba jer su pronašli prisutnost tadalafila, oglasio se i Medivital Pharm. 

Priopćenje donosimo u cijelosti:

'Kraljevski med ne sadrži tadalafil!

S takvom deklaracijom meda proizvođača Medivital Pharm SDN BHD Malaysia, odlučili smo se za uvoz u Hrvatsku.

Za plasman na tržište RH, med je prošao sva potrebna laboratorijska ispitivanja i farmakološke analize te u potpunosti zadovoljio iznimno stroge kriterije EU regulative, nakon čega nam je izdana dozvola za stavljanje u promet Klasa: UP/I-541-02/12-01/495.

Utvrđeno je da med ne sadrži niti jednu nedozvoljenu supstancu, pa tako ni tadalafil, te da ni po jednom svojstvu nije opasan po zdravlje korisnika.

Kraljevski med dobiva se iz cvjetova ljekovitih biljaka suptropskih šuma, sadrži udio od 3% crvenog ginsenga i 3%matične mliječi, poznat je u tradicionalnoj kineskoj medicini, koristi se stoljećima i nije zabilježen slučaj da je od ovog meda itko oslijepio, izgubio sluh ili imao bilo kakve druge, pa ni minorne, neželjene nuspojave.

Zapadna medicina i farmaceutska industrija svojim kemijskim formulama sintetski imitiraju svojstva Kraljevskog meda. Ako je vjerovati nalazu tadalafila u prisutnosti 60,2 mg/kg, bilo bi potrebno konzumirati 16.129 pojedinačnih doza odnosno 1,6 kilograma Kraljevskog meda odjednom da bi se postigla prosječna vrijednost tadalafila u samo jednoj tableti od 100mg sa sintetskim spojem. U svojoj Odluci Ministarstvo navodi da je za zdravlje čovjeka opasna doza tadalafila od 5,0 miligrama naviše, dok su, pak, za Kraljevski med, navodno, utvrdili da sadrži 0,0062 grama po jednoj dozi/pakiranju! Međutim, naš prozvod ne sadrži niti tu navedenu količinu.

Posebno želimo istaknuti da nas kao pravni subjekt duboko zabrinjava praksa u RH da se nama, uvoznicima ili proizvođačima prirodnih pripravaka, prvo nepobitno utvrdi ispravnost proizvoda, a potom ga se nakon uspjeha i rasta udjela na tržištu - zabrani. Nakon neovisne analize, proizvodi se vraćaju na tržište ali, ovaj put, urušenog imidža zbog gubitka povjerenja klijenata.

Medivital Pharm d.o.o., uvoznik Kraljevskog meda, poslati će primjerke u certificirani neovisni laboratorij u Zapadnoj Europi, nakon čega ćemo obavijestiti hrvatsku javnost o rezultatima analize.'

Ministarstvo poljoprivrede u svojem je priopćenju upozorilo kako su moguće nuspojave gubitak vida i sluha. Inače, Kraljevski med se koristi za jaču spolnu moć muškaraca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.