News

Komentari 0

U Međimurskoj županiji 33 novozaraženih, umrla žena

U Međimurskoj županiji 33 novozaraženih, umrla žena

U protekla 24 sata hospitalizirano je 11 pacijenata, otpuštena su četiri pacijenta, a pet pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Umrla je 84-godišnja žena

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata zabilježene su 33 novozaražene osobe koronavirusom, a jedan oboljeli je umro, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata PCR testiranjem je evidentirano 13 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus. Na temelju kliničke slike COVID-19 dijagnosticiran je kod jedne osobe. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 479 osoba te je evidentirano 19 pozitivnih nalaza, što je 3,9 posto od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 203 osobe, pa je u ovom trenutku u Međimurskoj županiji ukupno 1519 oboljelih od covida-19.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno je hospitalizirano 130 pacijenata pozitivnih na SA RS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 11 pacijenata, otpuštena su četiri pacijenta, a pet pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Umrla je 84-godišnja žena.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović izjavio je ranije danas Hini da je stanje u bolnici vrlo zahtjevno, a najmlađi pacijent je sedmomjesečno dijete.

Naglasivši da su od ukupno 29 respiratora gotovo svi zauzeti u nekom obliku, rekao je kako se ne boje korone, već se boje da neće imati dovoljno kapaciteta.

Dodao je da je čakovečka Županijska bolnica zasada spremna za prijem dodatnih pacijenata, no stanje je alarmantno.

Samo tijekom jučerašnjeg dana kroz Odjel pedijatrije prošlo je 26 djece. U bolnici je trenutno hospitalizirano dvoje djece, u dobi od sedam mjeseci i 2,5 godine, koja imaju umjereno teški oblik covida-19.

Najčitaniji članci