Obavijesti

News

Komentari 1

U monsunskim kišama u Indiji najmanje 113 poginulih ljudi

U monsunskim kišama u Indiji najmanje 113 poginulih ljudi
1

U jakim kišama u indijskim saveznim državama Uttar Pradeshu i Biharu poginulo je najmanje 113 osoba u posljednja tri dana, poplavljeni su bolnički odjeli, a vlasti su bile primorane evakuirati i zatvorenike

Indijska monsunska sezona počela je u lipnju i obično se počinje povlačiti početkom rujna, ali su se jake kiše nastavile i izazvale poplave. 

Najmanje 93 ljudi je poginulo u najnapučenijem Uttar Pradeshu od petka kada su istočna područja pogođena jakim monsunskim kišama. 

Povećanje razine vode prisilile su vlasti na evakuaciju 900 zatvorenika iz zatvora u istočnoj Balliji, rekao je policajac Santosh Verma. 

U susjednom Biharu, osiromašenoj poljoprivrednoj regiji pogođenoj poplavama ranije ove godine, broj mrtvih porastao je na 20 ljudi. 

Patna, glavni grad Bihara i dom 2 milijuna ljudi, teško je pogođen, poplavljene su kuće, trgovine i bolnički odjeli. Neke stanovnike se spašavalo čamcima. 

- Kiše su prestale, ali su poplavljena mnoga područja, rekao je tajnik Ureda za katastrofe, Amod Sharan. 

Meteorolozi su upozorili ovaj mjesec da će ovosezonske monsunske kiše po prvi put u posljednjih šest godina biti iznadprosječne.

(mz)