Obavijesti

News

Komentari 14

U Našicama spaljeno šest tona droge: Hašiš, marihuana, LSD, kokain i heroin gorjeli na 900°C

U Našicama spaljeno šest tona droge: Hašiš, marihuana,  LSD, kokain i heroin gorjeli na 900°C
9

U Našicama je spaljeno ukupno 6 040 kilograma droge iz 10410 predmeta pakiranih u 848 vreća i kutija te 160 koleta. Droga je uništena na temperaturi od 900 stupnjeva Celzijevih

VIDEO

Danas je u 10 sati u tvornici cementa u Našicama tvrtke „Nexe“ d.d., započelo je petnaesto po redu spaljivanje droge zaplijenjene i oduzete u nizu provedenih kriminalističkih istraživanja u Republici Hrvatskoj.
 
Spaljivanju su prisustvovali načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ Andrea Ledić, pomoćnica načelnice Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ Maja Jelena Čop, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željko Petković, predsjednica Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Vlade RH Ljubica Tomašek, voditelj Službe kriminaliteta droga u Ravnateljstvu policije Dražen Rastović, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece, predsjednik Uprave NEXE d.d. Stjepan Ergović, član Uprave NEXE d.d. Josip Ergović te ostali uzvanici.



U Našicama je spaljeno ukupno 6 040 kilograma droge iz 10410 predmeta pakiranih u 848 vreća i kutija te 160 koleta.

Makedonija: Spalili drogu koja vrijedi 98 milijuna kn
Makedonija: Spalili drogu koja vrijedi 98 milijuna kn


 
Prema vrstama droga radi se o: 4,71 kilograma heroina, 107,34 kilograma kokaina, 1881,35 kilograma marihuane i hašiša, 8,26 kilograma i 1843 MDMA i derivata, 23,51 kilogram amfetamina, 323 komada LSD (markice), 35595 komada, 0,164 i 1,42 L  tvorničkih tableta i pripravaka i 4000 kilograma pre-prekursor APAA.


 
Droga je uništena na temperaturi od 900 stupnjeva Celzijevih, a proces spaljivanja obavljen je uz nadzor predsjednice i članova Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Vlade Republike Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu