Obavijesti

News

Komentari 7

U nedjelju malo smirivanje, a u ponedjeljak opet - snijeg i bura

U nedjelju malo smirivanje, a u ponedjeljak opet - snijeg i bura
5

Idućih dana u unutrašnjosti većinom oblačno i hladnije. U nedjelju uglavnom suho, a ostale dane padat će snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, osobito u gorju

VIDEO

Nakon promjene vremena, većinom sa zahladnjenjem i kišom, ponegdje i obilnijom, u unutrašnjosti i snijegom, kojeg je u gorju palo većinom više od 10 cm, ponegdje i više od 20 cm, te s gdjegod jakim i olujnim vjetrom koji je onemogućavao normalno prometovanje - za vikend će se vrijeme prolazno smiriti, osobito u nedjelju. 

Pokretanje videa...

01:11

No, u subotu će još biti i mjestimične kiše i snijega, a i jakog i olujnog vjetra, a problema sa zimskim vremenom bit će i od ponedjeljka.

Detaljnu prognozu pripremio je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a:

Subota - hladnije, vjetrovito i ponegdje uz oborine

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom oblačno još povremeno sa slabim oborinama, i to uglavnom snijegom, ponegdje uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda - uglavnom između -3 i 2 °C.

Ujutro i mala niža temperatura bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno oblačno vrijeme, ponegdje na sjeverozapadu uz kraća sunčana razdoblja. Mjestimice još može pasti i malo snijega. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i uglavnom suho. U Lici i Gorskom kotaru umjereno i znatno oblačno ponegdje sa slabim snijegom, uz mogućnost stvaranja novog tanjeg snježnog pokrivača. Prijepodne će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, koja će u drugom dijelu dana oslabjeti.

Temperatura zraka u gorju od -7 do -1 °C, na moru između 3 i 8 °C.

Pokretanje videa...

00:52

U Dalmaciji promjenljivo, mjestimice s kišom, pa i obilnijom, a u njezinoj unutrašnjosti ponegdje može biti i susnježice i snijega. Puhat će umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu jugo. More umjereno valovito i valovito. Temperatura u unutrašnjosti od -1 do 5 °C, uz obalu između 4 i 10 °C.

Na jugu Hrvatske promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom, pa i obilnijim pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, a vidljivost ponegdje smanjena zbog kiše. Temperatura zraka uglavnom između 8 i 12 °C.

U nedjelju prolazno smirivanje, a od ponedjeljka opet...

Idućih dana u unutrašnjosti većinom oblačno i hladnije. U nedjelju uglavnom suho, a ostale dane padat će snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, osobito u gorju i istočnoj Hrvatskoj. Vjetar većinom slab.

Na Jadranu u nedjelju i u sljedećem tjednu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Kiše i pljuskova u ponedjeljak i četvrtak može biti posvuda, a ostale dane uglavnom u Dalmaciji. U ponedjeljak i utorak, te u četvrtak ponovo će puhati umjerena i jaka bura, samo na krajnjem jugu jugo, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.