Obavijesti

News

Komentari 3

U Njemačkoj uhićen Marokanac povezan s napadima u Parizu

Osumnjičeni Redouane S. (24) je uhićen u utorak u saveznoj državi Donja Saska na temelju uhidbenog naloga izdanog 13. prosinca. On je trenutno u pritvoru

VIDEO

Marokanac, navodni član organizacije Islamska država (IS), osumnjičen da pripada skupini bliskoj Abdelhamidu Abaaoudu, jedan od koordinatora atentata 13. studenoga 2015. u Parizu, uhićen je u Njemačkoj, objavilo je pravosuđe u srijedu.

Osumnjičeni Redouane S. (24) je uhićen u utorak u saveznoj državi Donja Saska na temelju uhidbenog naloga izdanog 13. prosinca, prema priopćenju njemačkog antiterorističkog tužiteljstva. On je u pritvoru, prema istom izvoru.

On je osumnjičen da je pripadao 2014. I 2015. džihadističkoj skupini IS, te da je bio član skupine oko Abdelhamida Abaaouda, jednog od koordinatora atentata 13. studenoga 2015. u Parizu i St. Denisu u kojima je ubijeno 130 osoba, za koje je organizacija IS preuzela odgovornost.

Njegov zadatak u skupini je bilo između listopada 2014. i početka 2015. osigurati u Turskoj i Grčkoj stanove u kojima su pripremani atentati, navodi tužiteljstvo u priopćenju.

On je bio upoznat s pripremama atentata 13. studenoga koje je vodila ćelija pod vodstvom Abaaouda, dodalo je tužiteljstvo.

Osumnjičeni je ostao u kontaktu s tom skupinom kao i s Abdelhamidom Abaaoudom nakon što je došao u Njemačku u svibnju 2015. i bio je spreman primati druge upute, drži tužiteljstvo.

IS je izveo i preuzeo odgovornost za nekoliko atentata u Europi, među kojima u Parizu u studenom 2015. i u Bruxellesu 22. ožujka 2016. kada su ubijene 32 osobe.

To uhićenje je izvedeno dok je džihadistička skupina u utorak navečer preuzela odgovornost za atentat kamionom u ponedjeljak u Berlinu u kojem je ubijeno 12 osoba. Glavnog osumnjičenika, dvadesetčetverogodišnjeg Tunišanina, njemačka policija aktivno traži. 

FOTO: Ilustracija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.