Obavijesti

News

Komentari 65

Zbog obilne kiše: Poplavile su ceste, voda je pred kućama

Zbog obilne kiše: Poplavile su ceste, voda je pred kućama
27

U subotu oko 17 sati obilne kiše poplavile su ceste diljem varaždinske i zagrebačke županije, očekuje se prestanak padalina, te zbog toga nije objavljeno izvanredno stanje. Vatrogasci su na terenu

VIDEO

Našu kuću od poplave branimo pumpom i vrećama uz pomoć vatrogasaca. Kiša pada čitav dan, a voda samo raste. Nadamo se da neće poplaviti i ući u kuće, rekao nam je čitatelj

- Mi ne znamo jesu li proglašene izvanredne mjere, za to su odgovorne Hrvatske Vode. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

poplave 00:20

Dobili smo informaciju da je DVD na terenu, no ukoliko se stanje promjeni reagirati ćemo  - rekao je zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš.  

- Na području čitave županije voda je na cesti, očekuje se prestanak padalina tijekom dana, te nije proglašeno izvanredno stanje - rekli su iz operativnog centra 112.

HAK: Oprez zbog vode na cestama

Iz Hrvatskog autokluba vozače upozoravaju da su kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su i odroni. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše pozivaju vozače na pojačan oprez zbog veće količine vode koja se može zadržati na kolniku. 

Također, pozivaju na pojačan oprez na autocestama zbog prometnih nezgoda na A1 na 206. km između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok u oba smjera (vozi se uz ograničenje brzine) te na A3 Bregana-Lipovac na 73.+ 600 km u smjeru Bregane (vozilo je izvan kolnika).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, na A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Skradin i Bisko te Zagvozd i Ravča i na A10 Čarapine-Ploče, poručuju iz HAK-a. 

Poplave u Zagrebu

Zagrebački vatrogasci rekli su da su tijekom subotnjeg popodneva imali oko dvadesetak intervencija ispumpavanja podruma, te da su neke ceste privremeno bile zatvorene.

Županijski centar 112 Zagreb u poslijepodnevnim je satima zaprimio više stotina dojava građana s područja Svete Klare, Čučerja, Sesveta i Dubrave zbog prelijevanja vode iz šahtova i plavljenja podrumskih prostorija.

Županijski centar obavijestio je nadležne službe.

U ulici Potočani u Petrinji voda je odnijela dijelove ceste. Nadležne službe izašle su na teren, a bude li potrebe i mi ćemo pomoći - rekli su petrinjski vatrogasci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa