Obavijesti

News

Komentari 26

U obje trudnoće je dobila rak: 'Ako opet zanesem pobacit ću'

U obje trudnoće je dobila rak: 'Ako opet zanesem pobacit ću'

U prvoj trudnoći Amerikanka Lei (33) je otkriven najteži oblik raka kože. Uspješno je operirana, no kada je nakon četiri godine ponovno ostala trudna bolest se vratila...

VIDEO

Majka tri djevojčice bila je prisiljena razmisliti o pobačaju nakon što je uslijed svake od dvije trudnoće otkrila da boluje od melanoma. Za Leu Grober (33) iz Chicaga trudnoća je značila konstantan umor, anemiju, strašne bolove i prerani porod carskim rezom, ali i rak kože. Bila je uvjerena da su u njezinom slučaju zloćudna bolest i trudnoća povezani te se zaklela da će, ukoliko zatrudni i četvrti put, napraviti abortus. 

Lani su ona i suprug Mike (35) posumnjali u trudnoću, no kako se ispostavilo da nije trudna, Lea se odlučila podvezati jajnike kako bi spriječila začeće i tako prevenirala da se bolest vrati. 

- Dijete bi se bez problema uklopilo u naš život i naša srca, no psihička cijena za prolaziti to sve je prevelika - piše Lea na svojem blogu na kojemu se 'otvorila' oko teške dileme koja ju je mučila. U prvoj trudnoći, kada je nosila danas 8-godišnje blizanke, otkriven joj je najteži oblik raka kože. Uspješno je operirana, no kada je nakon četiri godine ponovno ostala trudna posumnjala je da će se bolest ponovno pojaviti. I bila je u pravu. Ponovno joj je dijagnosticiran melanom. Tijekom trudnoće operirali su joj pet madeža i odstranili polipe iz debelog crijeva. 

- Tih me je bilo najviše strah jer je to značilo da tumor može rasti bilo gdje u meni. Zato smatram da još jedno dijete ne bi bilo dobra ideja - zaključila je. Zbog svega nije mogla piti kontracepcijske pilule, a suprug je obavio vazektomiju koja nije uspjela. Kako je i on već godinama živio s tumorom na mozgu, strahovali su što će biti s djevojčicama ako se stanje pogorša za njih oboje.

Lea kaže kako je svoju priču objelodanila zbog brojnih predrasuda koje javnost ima prema pobačaju i ženama koje se na njega odluče. 

- Željela sam pokazati da trudnoća nije uvijek dobra ideja, ako na kocku stavljate svoj život i riskirate da vaša već rođena djeca ostanu bez roditelja - rekla je Lea, piše Daily Mail
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.