Obavijesti

News

Komentari 1

U Osijeku uručeni ugovori o sufinanciranju EU projekata

U Osijeku uručeni ugovori o sufinanciranju  EU projekata

Ministrica Tramišak je uvjerena kako će ta financijska potpora pomoći u bržoj realizaciji izgradnje Gospodarskog centra i da će u narednih godinu dana objekt biti izgrađen i u punoj funkciji

VIDEO

Šest ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini u ponedjeljak je osječko-baranjskom županu Ivanu Anušiću uručila ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak.

Riječ je o ugovorima vrijednim ukupno 10,9 milijuna kuna, za provedbu projekata u kojima je Osječko-baranjska županija nositelj ili korisnik ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava.

Ministrica Tramišak istaknula je kako je najvrijedniji ugovor pomoć u sufinanciranju izgradnje budućeg Gospodarskog centra u Osijeku, gdje će se iz državnog proračuna dodijeliti ukupno 9,3 milijuna kuna.

FOTO Štikle ministrice Tramišak izdržale grbavi teren u Osijeku
FOTO Štikle ministrice Tramišak izdržale grbavi teren u Osijeku

Podsjetila je kako je ovaj projekt, ukupno vrijedan 65,5 milijuna kuna, a 45 milijuna kuna je osigurano iz EU fondova, iz operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" te ITU mehanizma grada Osijeka.

Tramišak je uvjerena kako će ta financijska potpora pomoći u bržoj realizaciji izgradnje Gospodarskog centra i da će u narednih godinu dana objekt biti izgrađen i u punoj funkciji, a to je održavanje sajamskih i sličnih priredbi u Osijeku.

Broj takvih priredbi u Osijeku treba povećati, a za to treba izgraditi kvalitetniji prostor za sajmovanje obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima te OPG-ovima, dodala je.

Najavila je kako će uskoro u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji biti uručeno 49 ugovora o sufinanciranju EU projekata, vrijednih više od 78 milijuna kuna, čime će se značajno podržati jedinice lokalne samouprave i njihove komunalne tvrtke u uspješnijoj realizaciji EU projekata.

Već počela gradnja Gospodarskog centra

Hrvatski proizvod: Prvi u Europi napravili smo pivo od cvrčaka
Hrvatski proizvod: Prvi u Europi napravili smo pivo od cvrčaka

Župan Ivan Anušić podsjetio je kako je gradnja Gospodarskog centra počela prije nekoliko mjeseci, a kada bude potpuno dovršen kao budući sajamski prostor imat će sve što je potrebno za tu namjenu.

Izvijestio je i da prema statističkim podacima u Osječko-baranjskoj županiji raste broj zaposlenih, izvoz te konsolidirana dobit tvrtki, a da će projekt Gospodarskog centra donijeti još veću gospodarsku aktivnost. Osim projekta Gospodarskog centra, danas je ta županija dobila i ugovore za još pet projekata energetske obnove osnovnih škola na svome području.

Osječki dogradonačelnik Dragan Vulin pojasnio je kako je Gospodarski centar projekt Osječko-baranjske županije, u kojem je Grad Osijek, kao partner osigurao zemljište za izgradnju, vrijedno oko 26 milijuna kuna.

Važno je da lokalne vlasti izvrsno surađuju s hrvatskom Vladom, jer će Gospodarski centar biti važno mjesto za gospodarske aktivnosti u Osijeku, koji dugi niz godina nema primjeren prostor za sajmovanje, ocijenio je Vulin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina