News

Komentari 127

Doktor iz KBC-a Osijek: Teško je, u zadnja 24 sata umrlo nam je 11 ljudi, njih 9 se nije cijepilo

Doktor iz KBC-a Osijek: Teško je, u zadnja 24 sata umrlo nam je 11 ljudi, njih 9 se nije cijepilo

Prema jučerašnjim podacima u osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječi se 139 covid pozitivnih osoba, od kojih je 26 na respiratoru

Stagnacija brojki novozaraženih traje drugi tjedan zaredom pa se čini da smo prošli vrhunac četvrtog vala.

Pogledajte video: Na Zaraznoj i četiri bebe

Prema jučerašnjim podacima u osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječi se 139 covid pozitivnih osoba, od kojih je 26 na respiratoru. Popušta li ipak pritisak na bolnički sustav u Osijeku za HRT je otkrio prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević sa Zavoda za mikrobiologiju i bolničke infekcije KBC Osijek.

- Stanje u KBC Osijek je u jednoj stagnaciji. Još uvijek je teško stanje, veliki broj bolesnika dolazi u bolnicu, potrebne su hospitalizacije. Broj se ne povećava unazad nekoliko tjedana i to jeste jedan oblik stagnacije, obećavajući, malo optimističnije možemo gledati na ove brojke. No, nažalost, s druge strane broj umrlih nas rastužuje, po zadnjim podacima - u posljednja 24 sata je 11 osoba preminulo u našoj ustanovi. Naravno da je to ne zvuči dobro - rekao je prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević dodavši da je od 11 preminulih njih 9 nije bilo cijepljeno.

- To ukazuje na to da je imunost nešto nužno da bismo savladali ovu pandemiju i zaštiti svoje i zdravlje svojih bližnjih, a to možemo postići cijepljenjem - poručio je.

Najčitaniji članci