Obavijesti

News

U pandemiji je ovoj našoj tvrtki posao procvjetao, a zbog velike proizvodnje grade i tvornicu

U pandemiji je ovoj našoj tvrtki posao procvjetao, a zbog velike proizvodnje grade i tvornicu

Genox je najveći hrvatski proizvođač ekoloških sredstava za dezinfekciju i čišćenje, proizvode ih već gotovo 20 godina. Nakon dvije godine truda i provjera tvrtka je stekla važno priznanje – halal certifikat


Vrijeme pandemije uvelike je promijenilo svijet tržišta i poslovanja. Mnogim tvrtkama čije je poslovanje bilo početkom 2020. u uzlaznoj putanji naglo je stagniralo. A onima čije je poslovanje bilo vezano za borbu protiv koronavirusa, poslovi su se samo otvarali. I to ne samo u Hrvatskoj nego i diljem svijeta. Među njima je i tvrtka Genox iz Velike Gorice. 
Nakon dvije godine truda i provjera domaća tvrtka Genox stekla je važno priznanje – halal certifikat. Genox je najveći hrvatski proizvođač ekoloških sredstava za dezinfekciju i čišćenje, proizvode ih već gotovo 20 godina, a korisnici su kućanstva, dućani, tvornice, farme, bolnice, policija, civilna zaštita… U doba korona krize posao s dezinficijensima je "eksplodirao", a sad se nadaju i većem izvozu u zemlje u kojima se traži halal certifikat. Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju zahtjeve kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjere. "Halal" je arapska riječ koja znači čisto ili dopušteno te označava u islamu sve stvari i djela koji su prema islamskom zakonu dopušteni. 


- Genox udovoljava svim rigoroznim kriterijima za halal proizvod, počevši od toga da ne sadržava niti jednu molekulu alkohola. Jednostavno, ne koristimo ga i to je naša najveća prednost. A koristi ima mnogo: naši su proizvodi sigurni, nisu eksplozivni niti zapaljivi, ne hlape; zbog toga ne trebaju posebne mjere zaštite u rukovanju - ističe inženjerka molekularne biologije Marijana Ćiško, koja vodi ovu obiteljsku firmu u Velikoj Gorici. 

Genox u proizvodnji primjenjuje posebnu zaštićenu tehnologiju Aquagen, a za izum je zaslužna upravo inženjerka Marijana Ćiško. Već prije tu su prednost u proizvodnji uočili kupci iz zemalja s muslimanskim stanovništvom, a njihov interes naglo je porastao tijekom pandemije.

- Vjerujem kako će nam ovaj certifikat otvoriti mnoga vrata koja će ostati nedostupna onoj velikoj većini čiji su dezinficijensi uglavnom alkoholni. Očekujemo povećani izvoz na tržišta regije, prvenstveno u BiH, ali i na ona udaljena - poručuje direktorica tvrtke. Certifikat su uručili Aldin Dugonjić, koji vodi Centar za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, te glavni auditor halal kvalitete Muhamed Mandžić. 

- Prema zadnjim istraživanjima, poduzeća u Hrvatskoj nakon dobivanja halal certifikata povećaju izvoz svojih proizvoda od 1 do 50 posto. Uzevši u obzir strelovit rast i razvoj halal tržišta, naša očekivanja za Genox proizvode su velika, ali rezultati, jasno, ovise i o prodajnim i marketinškim aktivnostima na tržištu - rekao je Aldin Dugonjić. Naveo je kako su u 10 godina postojanja Centra izdali više od 150 certifikata, a u bazi halal certificiranih tvrtki najviše je zastupljena prehrambena industrija, slijede ugostitelji te kemijska industrija. A Genox je prvi dezinficijens koji je stekao halal certifikat, kazao je Aldin Dugonjić. 

Inače, TLK Grupa - u čijem je sastavu i tvrtka Genox - počela je graditi novu tvornicu u Poslovnoj zoni Pleternica zbog povećane proizvodnje. Vrijednost tog ulaganja bit će oko 40 milijuna kuna, tvornicu će graditi od dvije do tri godine, a zapošljavat će oko 30 ljudi. U prvoj fazi gradit će tvornicu (ulaganje od 25 milijuna kuna), potom istraživački laboratorij i na kraju upravnu zgradu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.