Obavijesti

News

Komentari 340

'Prijavljen je i HGSS-ovac. Svi su imali promila, nećemo privoditi. Test na droge? To nije praksa'

'Prijavljen je i HGSS-ovac. Svi su imali promila, nećemo privoditi. Test na droge? To nije praksa'

Istrenirani borci u nedjelju navečer na skijalištu na Platku napali su HGSS-ovca koji je nakon udaraca pao u nesvijest. Napali su i čovjeka koji ga je branio i njegovu partnericu. Policija je svu petoricu prijavila

VIDEO

Policija je prvo imala sumnju na prekršaj. Dovedeni su u policiji, zadržani su u policijskoj postaji koliko su zakonski mogli i onda su pušteni, rekli su iz policije tijekom izvanredne presice povodom nasilja na Platku proteklog vikenda. Ispred policijske postaje Rijeka novinarima su se obratili Hari Brnad, zamjenik načelnika ove Policijske uprave i Tihomir Pojer, načelnik II. policijske postaje Rijeka.

Pogledajte video: Presica policije

'Prijavljen je i HGSS-ovac'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Potvrđeno je da su sve ozlijeđene osobe zadobile lake tjelesne ozljede, potvrđeno je iz Zavoda. Dostavljena je sva medicinska dokumentacija. Sve nam je potvrdilo osnovanu sumnju da je pet sudionika događaja počinilo prekršaj iz domene javnog reda i mir - rekao je. 

Ekskluzivno! Doznajemo koliko su promila imali MMA nasilnici
Ekskluzivno! Doznajemo koliko su promila imali MMA nasilnici

'Svi su imali alkohola u krvi'

- Utvrdili smo da je pet osoba počinilo prekršaj. Više je osoba bila tamo. Da, prijavljen je i pripadnik HGSS-a. Prijavljene su i osobe koje su se prethodno družile uz alkoholno piće u kafiću - kažu iz policije. 

Policija tvrdi kako nisu pokušali zataškati događaj.

- Nije nam jasno zašto je ovakva reakcija javnosti - dodali su.

'Nije obijesna vožnja jer skijalište nije prometnica'

Načelnik je kazao kako je svih pet osoba imalo alkohola u krvi. Dodao je da žena nije prijavljena, ali ne žele reći je li ozlijeđena. 

- PU primorsko-goranska ima na godišnjoj razini preko 1000 prekršaja - govori načelnik policije. Novinari uzvraćaju da to nisu ovakvi prekršaji. 

Prokomentirali su i vožnju na stazi.

- Nije riječ o obijesnoj vožnji jer ovo nije bila javna prometnica. Ovo je komunalni prostor za kojeg odgovara komunalni redar - objasnili su.

Divljaci s Platka predstavljaju devijantnost našeg društva
Divljaci s Platka predstavljaju devijantnost našeg društva

'Neće biti privođenja i nećemo pojašnjavati što smo utvrdili'

- Uvidom u materijalne dokaze vidjelo se ponašanje sudionika u događaja. Za neke je utvrđeno ponašanje iz članaka 13., a za neke ponašanje iz članka 6. što je teži prekršaj. Za privođenje sucu treba imati sve činjenice utvrđene. Mi smo zaprimili cijelu liječničku dokumentaciju liječenja osoba. Tu dokumentaciju smo dostavili na ekspertizu HZJZ, koji su naveli da su to lake ozlijede. Prijavljeni su dostupni hrvatskom sudu. Oni su hrvatski državljani - dodali su navodeći i to kako prijavljeni neće biti privedeni.

Načelnik je potvrdio da policija neće MMA napadače prijaviti te da preostaje vidjeti hoće li to učiniti Općinsko državno odvjetništvo. 

Novinare je zanimalo je li više MMA-ovca napalo HGSS-ovca.

- Nećemo vam pojašnjavati što smo utvrdili - kazali su i potvrdili da ih nisu testirali na droge jer to nije praksa u ovakvim slučajevima - kazali su i poručili kako pripadnici HGSS-a nisu službene osobe.

Policija je dva dana šutjela o divljaštvu: Ali objavili su vijest o krađi mopeda i - džeparima!
Policija je dva dana šutjela o divljaštvu: Ali objavili su vijest o krađi mopeda i - džeparima!

Podsjećamo, trojica nasilnika u nedjelju navečer na skijalištu na Platku ozlijedili su HGSS-ovca, čovjeka koji je uskočio u pomoć i djevojku nakon što su driftali BMW-om koji im je zapeo u snijegu. Kad su HGSS-ovca pitali da im izvuče auto, odbio je. Nokautirali su ga. Šutirali su ga nogom u glavu dok je bio na podu. Bio je u nesvijesti. Ljudi koji su priskočili u pomoć vadili su mu jezik kako bi mu spasili život. Divljaci su napali i djevojku koju su, prema riječima svjedoka, udarili četiri puta.

Na Platku se još vide tragovi krvi divljačkog čina. Divljaci su istrenirani borci, jednom je tata lokalni HDZ-ovac, šef u Hrvatskim šumama i upravitelj šumarije. Riječka policija o ovom slučaju prvi se put oglasila puna dva radna dana. Kako smo doznali i prije nego su objavili šturo priopćenje, policija je divljački napad okvalificirala tek kao prekršaj i nasilnike uopće nisu privodili dežurnom istražnom sucu niti su kontaktirali Državno odvjetništvo oko procjene kvalifikacije tog zločina!

Premda je bilo posve očito da je nasilni trojac HGSS-ovcima nanio teške tjelesne ozljede, a ozljede su tako trebale biti kvalificirane i zbog činjenice da je jedan od ozlijeđenih gubio svijest, i premda su postojale osnove da se njihov napad kvalificira barem kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, to nije učinjeno! 

Grad Rijeka reagirao na nasilje na Platku: 'Očekujemo da se nasilnike najoštrije kazni!'
Grad Rijeka reagirao na nasilje na Platku: 'Očekujemo da se nasilnike najoštrije kazni!'

Svi svjedoci ovog događaja detaljno opisuju brutalno nasilje, a postoje i ozbiljne indicije da je policija grubo pogriješila kvalificirajući ovo djelo samo kao prekršaj, iako su nasilnike mogli prijaviti za kazneno djelo nasilničkog ponašanja. Nisu to učinili.

Niti su ih prijavili za kazneno djelo teške ozljede u pokušaju. Iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva potvrdili su nam da nisu imali pojma o tom slučaju. Riječka policija uopće ih nije obavijestila! Za sve su saznali iz medija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 340
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina