News

Komentari 55

Grad Rijeka reagirao na nasilje na Platku: 'Očekujemo da se nasilnike najoštrije kazni!'

Grad Rijeka reagirao na nasilje na Platku: 'Očekujemo da se nasilnike najoštrije kazni!'

Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje, navode iz Grada

Grad Rijeka oglasio se na svojim službenim stranicama oko napada koji se zbio na Platku prije nekoliko dana, a u kojem je ozlijeđeno troje ljudi.  Kako smo ranije izvijestili, MMA borci napali su u nedjelju navečer na skijalištu na Platku HGGS-ovce i djevojku nakon što su driftali BMW-om koji im je zapeo u snijegu. 

Priopćenje Grada Rijeke prenosimo u cijelosti: 

Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku.

Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama.

Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustvom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi. Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tuče, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi.

Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati. 

Najčitaniji članci