Obavijesti

News

Komentari 0

U Primorsko-goranskoj županiji 2729 prvašića, 56 više nego lani

U Primorsko-goranskoj županiji 2729 prvašića, 56 više nego lani

Zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić izvijestila je u ponedjeljak da upisi u prve razrede osnovnih škola počinju danas i trajat će do 28. siječnja

VIDEO

Prema prispjelim prijavama u toj je županiji 2729 prvašića, i to je 56 prvašića više nego lani.

Djecu je moguće upisati bez dolaska u škole, telefonom ili elektroničkom poštom, kazala je na tiskovnoj konferenciji u županijskog upravi.

Zamjenica župana Medarić podsjetila je da je Primorsko-goranskoj županiji za cijelu školsku godinu odobreno 4,2 milijuna kuna prihvatljivih troškova za pomoćnike u nastavi, od kojih je iz Europskog socijalnog fonda osigurano bespovratnih 3,5 milijuna kuna.

Uključeno je 95 pomoćnika u nastavi za 100 učenika s teškoćama u razvoju, u 24 osnovne i devet srednjih škola, odnosno 73 pomoćnika u osnovnim školama i 22 pomoćnika u srednjim školama.

Predsjednik primorsko-goranske Županijske skupštine Marko Boras Mandić najavio je za 27. siječnja sjednicu Skupštine, na kojoj će se raspravljati o stanju lovstva i sve prisutnijem problemu divljači u urbanim sredinama.

Neke od tema bit će visina turističke pristojbe za 2023., demografska analiza i akcijske mjere te epidemiološka situacija u županiji.

Pročelnik za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Mladen Brajan izvijestio je o javnom pozivu za dodjelu potpora poljoprivrednim gospodarstvima, kojim se financira i podupire razvoj novih i malih poljoprivrednih gospodarstva, razvoj i obnova stočnog fonda u Gorskom kotaru te povećanje konkurentnosti.

Osigurano je 700 tisuća kuna, a prednost će imati mladi poljoprivrednici, koji planiraju ulagati na području Gorskog kotara, planiraju ulaganje u nasade autohtonih sorti ili uzgoj autohtonih pasmina.

U sklopu javnog poziva osiguran je i milijun kuna za javnu turističku infrastrukturu.

Gradovi i općine mogu aplicirati za sufinanciranje izgradnje nove ili uređenje postojeće infrastrukture te za izradu dokumentacije, rekao je Brajan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...