Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Rovinj dolazi marketinška zvijezda Sir Martin Sorrell

Krema svjetskog oglašavanja okupirat će Rovinj od 28. do 31. ožujka na Danima komunikacija. Ove godine na festivalu će biti čak četvrtina više predavača nego lani, a zvijezda programa je, najavili su, Sir Martin Sorrell

Zagreb: Predstavljen program ovogodisnjih Dana komunikacija
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
6 komentara

Na Danima komunikacija serviramo znanje na pladnju, dovodimo rekordan broj predavača, a kreiran je najjači program dosad. Poručio je Davor Bruketa, predsjednik Uprave HURA-e, uoči početka Dana komunikacija. Od 28. do 31. ožujka Rovinj će okupirati krema svjetskih oglašivača. Ove godine na festivalu će biti čak četvrtina više predavača nego lani.

- Svake godine dovodimo sve bolje predavače. Mali lokalni festival izrastao je u mjesto koje posjećuju neke od najvećih faca naše industrije - istaknula je direktorica festivala i programa Dana komunikacija, Dunja Ivana Ballon i najavila zvijezdu festivala - Sir Martina Sorrella.

- Čovjek je to koji je ugledni The New Yorker proglasio najvećim celebrityem u svijetu tržišnog komuniciranja. Ovo je novi veliki iskorak našeg festivala kojem već dugo tepaju “mali Cannes“, a koji ne želi biti ničiji mali” - poručili su Bruketa i Ballon. 

Zagreb: Predstavljen program ovogodisnjih Dana komunikacija | Autor: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Kako su istaknuli, Sir Martin Sorrell karijeru je započeo prije više od trideset godina preuzimanjem male britanske tvrtke za proizvodnju žičanih košarica za dućane zvane Wire and Plastic Products i od nje stvorio multinacionalnog marketinškog giganta, tvrtku WPP koja je brojčano i po prihodu najveća na svijetu s više od 3000 ureda u 112 zemalja. Danas je WPP vlasnik nekih od najvećih oglašivačkih agencija na svijetu među kojima su Grey, Ogilvy, GroupM, MediaCom, Mindshare, Wavemaker, Kantar i brojne druge. Na čelu tvrtke bio je duge 33 godine i time postao najdugovječniji te najbolje plaćeni direktor, i to tvrtke koja se nalazi na cijenjenom Financial Times Stock Exchange 100 indexu. Nakon višegodišnjeg uspješnog rada u WPP-u Sorrell je odstupio s mjesta izvršnog direktora i posvetio se novom izazovu i projektu, tvrtki S4 Capital.

Na Danima komunikacija još će kao predavači nastupiti i osvajač nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu, Matt Biespiel, digitalni evanđelist Yousef Tuqan Tuqan, etički haker Ralph Echemendia, potpredsjednik VICE Media s titulom Star of Tech City, Mark Adams, prankster, novinar i autor fake restorana u Londonu na Trip Advisoru, Oobah Butler, autoritet u svijetu novih tehnologija i AI-ja za brendove, Yifei Chai, autor bestsellera i stručnjak za bihevioralni marketing, Mark Earls, Steve Vranakis, izvršni kreativni direktor Google Creative Laba, Swati Bhattacharya, prva kreativna direktorica u Indiji i ambasadorica Cannes Lionsa, Che-Wei Wang, lider generativnog dizajna, MIT alumni i izlagač poznate MoMA-e, Jessica Chapplow (e-commerce & emerging platforms); Aaron Sherinian (Vice President, Global Communications Transformation, Philip Morris), Ali Ali, jedan od top 10 redatelja na svijetu i autor slavnog virala Never Say No to Panda te mnogi drugi.

Zagreb: Predstavljen program ovogodisnjih Dana komunikacija | Autor: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ove godine novost na festivalu je "quickie" u šumici.

- Riječ je, naravno, o novoj dvorani Quickie koja se nalazi u šumici hotela Lone i koja je jedinstvena po tome što će sudionici predavače moći izravno pitati sve što ih zanima i na ta pitanja dobiti jednako izravne odgovore - istaknuli su. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message