Obavijesti

News

Komentari 76

'U sekundi je buknulo. Izgorjela je kuća s nepokretnim ljudima'

'U sekundi je buknulo. Izgorjela je kuća s nepokretnim ljudima'
1

Šefica Gabrijela je nazvala kući oko pola šest. Ukućani su počeli vrištati. Bliski član obitelji mi je tu u staračkom domu pa smo svi odmah otišli tamo, priča nam sugovornica...

Bilo je užasno, telefon je zazvonio oko pola šest, nazvala je šefica. Ukućani su počeli vrištati, priča nam članica obitelji jedne od djelatnica staračkog doma u Andraševcu. Njen član obitelji je također štićenik istog tog doma, kaže nam. Srećom, preživio je.

'Nadam se da teta nije patila, u šoku sam. Imala je 103 godine'
'Nadam se da teta nije patila, u šoku sam. Imala je 103 godine'

Naša sugovornica je na mjesto nesreće, kako nam kaže, došla neposredno nakon požara. 

- Odvojene su dvije kuće, moj član obitelji je bio u drugoj kući, onoj koja nije planula. U toj velikoj kući nalaze se pokretni ljudi, a u maloj pomoćnoj, onoj koja je izgorjela, tamo su nepokretni. Ne znam koji je uzrok požara, vjerojatno instalacije. Može biti i da je netko pušio, dovoljan je jedan opušak - priča nam djevojka koja je zamolila da ostane anonimna.

POGLEDAJTE VIDEO:- Šefica Gabrijela je nazvala kući oko pola šest. Ukućani su odmah počeli vrištati. Članica obitelji je trebala biti slobodna, ali je odmah otišla na posao. Član obitelji mi je tu u staračkom domu pa smo svi odmah otišli tamo. Došli smo odmah nakon požara. Te dvije kuće su udaljene pola metra jedna od druge i kad je buknuo požar, svi su se probudili. Bila je panika, u sekundi je buknulo. Djelatnica iz prve kuće je otrčala na kat i nazvala vatrogasce čim je počelo gorjeti. Ali ništa se nije moglo poduzeti. Štićenici su paničarili. Djelatnica i šefica su odmah evakuirali sve - priča žena.

'Bilo bi drugačije da smo poziv dobili ranije, sve se razbuktalo'
'Bilo bi drugačije da smo poziv dobili ranije, sve  se razbuktalo'

- Odmah su došli i ogradili ostale ljude da ne gledaju mrtva tijela. Nažalost, ja sam ih vidjela. Osobno sam poznavala jednog čovjeka koji mi je dolazio u kafić, on je bio stalni gost. Ostale sam znala površno, iz posjeta članu obitelji - dodaje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

- Šefica je jako loše, u šoku je. Bila je panika, ona je jako loše reagirala na ovu tragediju jer joj je jako stalo do tih ljudi. Gurala je da dom uspije i bio je dobar dom. Uvijek se tražilo mjesto više jer je tamo uvijek bila obiteljska atmosfera, ali sve je uvijek bilo popunjeno - ispričala nam je potresena članica obitelji jedne od djelatnica.