Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

U školu došla policija: 'U šoku smo svi, i roditelji i naša djeca'

Dvoje sedmaša, otprije poznatih po problematičnom ponašanju, u ponedjeljak je napalo profesoricu iz povijesti tijekom nastave u OŠ Dobri u središtu Splita

Tino Jurić/PIXSELL
Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Dvoje učenika u ponedjeljak ujutro napali su učiteljicu iz povijesti tijekom nastave u OŠ Dobri u središtu Splita . Izbila je tučnjava u kojoj se nije birao način, mlatili su učiteljicu rukama i nogama, a kako doznajemo, u obrani je ona i njih udarila.

Napad na učiteljicu odigrao se u režiji dvoje sedmaša, učenice i učenika , navodno od ranije poznatih po problematičnom ponašanju. Zbog svega je u školu pozvana policija. Potvrdili su da je do tučnjave došlo, no više detalja nisu željeli otkrivati jer su u akteri priče ipak maloljetnici.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1186752 / ]

Učenici sedmog razreda koji su svjedočili nemiloj sceni tijekom jutra su bili u potpunom šoku . Zbog toga su pozvani da poslijepodne u pratnji roditelja dođu u policijsku postaju kako bi se rasvijetlile okolnosti tučnjave.

- Šokirana sam kao i svi roditelji, a i naša djeca. Svi smo izvan sebe. Inače je razred vrlo miran. Očito učiteljica više nije mogla trpjeti jer, koliko znam, učenica je i ranije bila problematična . Ipak, nije trebalo doći do fizičkog obračuna i tko god u ovoj situaciji bio kriv, treba snositi posljedice. Nasilje treba sankcionirati. Ovakve stvari se ne smiju događati - kazala nam je jedna majka čije dijete ide u sedmi razred.

Ravnateljica Mirjana Dodig nije željela davati nikakve izjave dok ne obave proceduru obaveznu za ovakve krizne situacije. Zbog incidenta će se sastati školsko Vijeće za sigurnost, a kako nam je kazala, obavijestit će se i Centar za socijalnu skrb.

- Sve ćemo obaviti po protokolu. Napadnuta učiteljica, koliko znam, ima nešto ozljeda - kratko nam je kazala ravnateljica Mirjana Dodig.

- Generalno se može reći da djeci stalno nudimo nasilne heroje i pokazujemo da je nasilje nešto dopušteno i popularno - kaže ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, prof. Gordana Buljan Flander , ne ulazeći u konkretan slučaj.

Kaže da ne promišljaju o onome što odluče napraviti, nego žele to sprovesti u djelo sad i odmah.

Možda vas zanima i ovo:
Message